Jolán
2 °C
4 °C

Lőw Zsolt: Nem várhatunk nagy csodákat a magyar válogatottól

2018.09.11. 10:27

A magyar labdarúgás helyzetéről és a finnek elleni vereségről is beszélt Lőw Zsolt, a PSG másodedzője egy, az M4 Sportnak adott interjúban.

Nem várhatunk nagy csodákat a magyar válogatottól. Az elmúlt években borzasztóan magasra tettük a mércét, és túlzottan nagyok voltak az elvárások

– mondta a 39 éves szakember, hozzátéve, hogy érthető a magyar közvélemény hozzáállása, amely szeretne örülni végre egy sikernek. Emellett ugyanakkor be kell látni, hogy akkora a magyar foci lemaradása, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra óriási sikereket elérni.

Szerinte egyébként Marco Rossi szövetségi kapitány ilyen rövid idő alatt is jó munkát végzett: ő kívülről azt látta, hogy volt egy elképzelés, volt egy játék, amit meg akartak valósítani, és annak ellenére, hogy – a magyar focira jellemző módon – korán hátrányba került a csapat, a játékosok nem adták fel, tovább dolgoztak. 

Az is tetszett neki, hogy Rossi belenyúlt a meccsbe, mert változtatni, ami szerinte segített is a játékon, voltak helyzeteik is, a kapuig is eljutottak.

Kikaptunk; és lehet úgy nézni, hogy kikaptunk, mert már megint kikaptunk, már százkilenckvenkettedszerre kaptunk ki, és már tényleg mindenki unja. És én el tudom fogadni, de talán próbáljuk meg a pici apróságokat észrevenni benne, én láttam sok pozitív jelet

– értékelt Lőw.

A korábban hazatérő játékosokról is beszélt, akikkel szemben szerinte szintén akkorák voltak az elvárások, hogy végül senki nem tudott nagyot alkotni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?