Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Nem esik messze az alma a fájától

2018.09.12. 19:44

A román legenda, Gheorghe Hagi fia, Ianis Hagi októberben lesz 20 éves, két éve már szerződtette a Fiorentina, de a Serie A-ban nem futott be, év elején visszatért a Vitorul Constantába.

Nevelőklubjában jól megy a támadó középpályásnak, aki az U21-es román csapat oszlopos tagja - ő a 10-es, mi más is lehetne - , így kedden pályára lépett a bosnyákok elleni Eb-selejtezőjükön.

1-0-ra vezettek a 70. percben, amikor a kis Hagi kiment egy szöglethez. Nem bízta a véletlenre, a kapuba csavarta. Még csak azt sem lehet mondani, hogy nagy kapushiba lett volna, a labda élesen csavarodott a hosszú kapufa mellé.

Mindezt szülei előtt produkálta a tinédzser, a fater elismerően mosolygott, anyukája is nagyon örült a vipboxban, hogy a fiú az apjára ütött.

Egy nagy különbség van köztük: az öreg Hagi legendásan ballábas volt, az ifjabb viszont jobbos. (Legalábbis a szöglet alapján.) Nézzük is meg az apa talán leghíresebb gólját:

A románok 2-0-ra nyerték az U21-meccset.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?