Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Ez a győzelem lehet a fordulópont

Image from iOS (5)
2018.09.12. 09:41

Kovács István Marco Rossi szövetségi kapitányt dicsérte a görögök elleni, keddi 2-1-es Nemzetek Ligája-siker után, míg Sallai Roland szerint ez a győzelem fordulópont lehet a magyar futballválogatott életében.

Az után, hogy a szövetségi kapitány magára vállalta a finnországi vereséget, most minden dicséret őt és a szakmai stábot illeti, mert olyan taktikát talált ki erre a mérkőzésre, amellyel a csoport legjobbja ellen tudtunk eredményesek lenni

– nyilatkozta Kovács István, aki szombaton Tamperében hibázott – az ő labdavesztése és Kádár gyenge szerelési kísérlete után szerezték a hazaiak a találkozó egyetlen gólját –, most viszont ő készítette elő Kleinheisler győztes gólját.

Jól reagált a csapat a kudarcra, köszönjük a szurkolóknak a biztatást, remélem, újra egymásra találnak a válogatottal, mert ez a sport valójában értük van, és csak velük együtt lehetünk mi is sikeresek. Egy a zászló, egy a csapat

– tette hozzá a Mol Vidi támadója.

Kleinheisler László röviden annyit mondott, nagyon jó munkát végeztek az együtt töltött kilenc napban, innen kell folytatniuk.

Az első gólt szerző Sallai Roland kiemelte, sokat gyakorolták azt a mozgást, amikor a támadók lekészítik a labdát, egy ilyen szituáció végén talált be először a válogatottban.

"Azt gondolom, jó úton van a csapat, ez egy fordulópont lehet. Nagyon jó az, amit az új szakmai stáb hozott"

– jelentette ki a Freiburg támadója.

A csapatkapitány Szalai Ádám a hozzáállás fontosságát emelte ki: „Egy csapat csak akkor lő ilyen gólokat, ha mindenkinek ilyen a hozzáállása, így védekezik, és a legkisebb szituációból is a legtöbbet akarja kihozni. Nekem is volt olyan a karrierem során, hogy hosszú ideig nem jött be semmi, de mindig szorgalmas voltam, és olyan volt a hozzáállásom. Egy idő után mindig visszakapja az ember a sorstól" – nyilatkozta a Hoffenheim csatára. Megemlítette, magatartásból mindenki előtt le a kalappal, hiszen nem voltak könnyű helyzetben a finnországi vereség után. „Ez egy jó kezdet, amire lehet építkezni."

Lang Ádám szerint nagyon fontos volt a győzelem, amivel a gárda versenyben maradt a Nemzetek Ligájában. Nem tagadta, a görög válogatott, főként a második félidőben ugyan fölényben futballozott, de jól zárták le a területeket, és nem engedték helyzetbe kerülni riválisukat.

A nemzeti csapat két idegenbeli meccsel folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában: október 12-én a görög, három nappal később pedig az észt együttes vendége lesz. (MTI/Index)

Borítókép: Huszti István/Index