Ha Mourinho őrjöng, tényleg megőrült

2018.09.14. 11:51

Romelu Lukaku megvédte edzőjét, José Mourinhót: a Manchester United belga csatára szerint a portugál szakember tiszteletet érdemel azért, mert nem rejti el az érzelmeit.

„Az emberek úgy ismerik, mint győztest. De amit igazán szeretek benne, hogy nem próbálja megjátszani magát. Ha őrjöng,, akkor tudod, hogy ő tényleg megőrült. Ha boldog, akkor látod is rajta, hogy az. Az embereknek becsülniük kéne, hogy vannak még olyanok, mint ő, hiszen az edzők nagy része akkor is megpróbálja magát boldognak láttatni, amikor nem az" – mondta Lukaku a BBC-nek.

Romelu Lukaku és Jose Mourinho 2018.03.10-én Manchester United és Liverpool közötti meccsen
Romelu Lukaku és Jose Mourinho 2018.03.10-én Manchester United és Liverpool közötti meccsen
Fotó: Michael Regan / Getty Images Hungary

A 25 éves, világbajnoki bronzérmes csatár szerint Mourinho nem futamodik meg a konfliktusok elől, és semmi más célja nincs, minthogy a csapat fejlődjön.

„Mindenkivel nyugodt és jó a viszonya, egyszerűen arról van szó, hogy mi futballisták néha elkényelmesedünk. Régebben nem volt abból gond, ha egy edző megszólta a játékosa teljesítményt, manapság azonban szinte mindenki támadásnak veszi ezt."

Állítása szerint őt nem zavarják Mourinho kritikái, többek között ezért is jó a viszonya a vezetőedzővel.

„Mindenkit megnevettet az edzéseken, igazi családcentrikus ember, ráadásul mindig küzd a játékosaiért" – mondta Lukaku.

Lukaku tavaly nyáron szerződött a mostani idényben négy forduló után csak tizedik Manchester Unitedhez, és azóta 55 mérkőzésen 30 gólt szerzett. (MTI)  • Tippek
  • Hírek