Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Effenberg: A Bayern nem BL-esélyes

2018.09.18. 10:48

A csapat korábbi kapitánya, Stefan Effenberg úgy véli, a Bayern München nem tartozik a favoritok közé az idei Bajnokok Ligájában.

"Továbbjutnak a csoportjukból és méltóképpen képviselik majd a német futballt" - mondta a volt játékos a t-online.de portálnak.

"Természetesen újra a végső győzelem a céljuk, de jelenleg még vannak erősebbek náluk" - egészítette ki az 50 éves Effenberg, aki 2001-ben BL-t nyert a Bayernnel.

Szerinte a címvédő Real Madrid, továbbá az FC Barcelona, az Atlético Madrid és a Manchester City tartozik az esélyesek közé.

"Mögöttük van jó néhány klub, amely megnyerheti a sorozatot, ha minden összejön neki. Ebbe a körbe sorolom a Bayernt, a Chelsea-t, a Liverpoolt, a Juventust és a Paris Saint-Germaint is Thomas Tuchellel" - fogalmazott a 35-szörös válogatott Effenberg, aki 1990 és 1992, majd 1998 és 2002 között játszott Münchenben.

Innen a Chelsea-t emelnénk ki, ami elég nehezen nyerhet ebben a szezonban BL-t, ugyanis csak az Európa Ligába jutott be. Effenberg viszont valóban BL-esként számol velük, amint az az eredeti cikkből kiderül. A Chelsea ezzel szemben - többek között - a Videotonnal is játszik majd az EL-ben.

A Bayern München szerdán mutatkozik be a BL E csoportjában, amelyben az Ajax Amsterdam, az AEK Athén és első ellenfele, a Benfica szerepel. (Index/MTI)