Konrád
5 °C
17 °C

Kihagyja a Vidi-kapus az első EL-meccset

2018.09.18. 09:22

Erre a hétre még szigorú pihenést írtak elő a szombaton megsérült Kovácsik Ádámnak, így a MOL Vidi FC kapusa nem védhet csütörtökön a BATE Boriszov elleni Európa-liga-mérkőzésen.

Kovács Tibor csapatorvos a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy a játékos már túl van a nehezén.

A hálóőr a Felcsút elleni bajnoki 71. percében sérült meg, amikor egy kivetődésénél összecsúszott Dejan Trajkovskival.

"Közvetlenül az ütközés után eszméletlenül terült el a pályán, de az akut ellátás után szerencsére gyorsan magához tért. Azonnal a székesfehérvári kórházba szállították, ahol gyors kivizsgálás következett, majd közel 48 órát bent tartották megfigyelés alatt, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, így végül hétfőn délelőtt hazamehetett" - mondta a molvidi.hu oldalnak Kovács.

A csapatorvos hozzátette, hogy Kovácsik közérzete jó, és az ütközéshez képest szerencsés kimenetelű sérülést szenvedett.

"Apróbb kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodást nem szenvedett. A szája szélét hét öltéssel össze kellett varrni, valamint egy-két fogát meg kellett igazítani. A fogak kezelése egyébként még folyamatban van, hiszen a következő napokban újabb beavatkozásokra lesz szükség. A héten mindenképp szigorú pihenés van előírva számára, aztán majd jönnek a kontrollvizsgálatok" - folytatta.

A visszatérés időpontját nem tudta megmondani.

A Videoton csütörtökön kezdi meg szereplését az EL főtábláján, amikor a fehérorosz BATE Boriszovot fogadja a Groupama Arénában. (MTI)