Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Megtorpedózza a FIFA-elnök a miami Barca-bajnokit

2018.09.18. 11:01

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem tartja jó ötletnek, hogy az Egyesült Államokban rendezzék meg a Girona-Barcelona spanyol bajnokit.

A La Liga vezetői azt szeretnék, ha a két csapat január 26-án Miamiban játszana egymással, a FIFA első embere viszont ezt nem támogatja.

"A futballban alapelv, hogy a hazai mérkőzéseket valóban otthon játsszák a csapatok, és ne külföldön" - mondta a svájci sportvezető, aki szerint Amerikában a hazai MLS mérkőzéseire van szükség.

A januári Girona-Barcelona lehet az első spanyol bajnoki, amelyet egy 15 évre szóló, augusztus közepén bejelentetett megállapodás értelmében az USA-ban rendeznek.

A meccs létrejöttéhez a spanyol (RFEF) és a nemzetközi után még az amerikainak (USSF), valamint a két kontinentális szervezetnek - az UEFA-nak és a CONCACAF-nak - is beleegyezését kell adnia. Utóbbi három formaságnak tűnik, viszont az RFEF elnöke, Luis Rubiales korábbi nyilatkozatában ellenezte a bajnoki találkozók határon túli rendezést.

A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) pedig a "leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a játékosokkal, akiknek ebben a kérdésben az utolsó szót kellene kimondaniuk. (MTI)