Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtorpedózza a FIFA-elnök a miami Barca-bajnokit

2018.09.18. 11:01

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem tartja jó ötletnek, hogy az Egyesült Államokban rendezzék meg a Girona-Barcelona spanyol bajnokit.

A La Liga vezetői azt szeretnék, ha a két csapat január 26-án Miamiban játszana egymással, a FIFA első embere viszont ezt nem támogatja.

"A futballban alapelv, hogy a hazai mérkőzéseket valóban otthon játsszák a csapatok, és ne külföldön" - mondta a svájci sportvezető, aki szerint Amerikában a hazai MLS mérkőzéseire van szükség.

A januári Girona-Barcelona lehet az első spanyol bajnoki, amelyet egy 15 évre szóló, augusztus közepén bejelentetett megállapodás értelmében az USA-ban rendeznek.

A meccs létrejöttéhez a spanyol (RFEF) és a nemzetközi után még az amerikainak (USSF), valamint a két kontinentális szervezetnek - az UEFA-nak és a CONCACAF-nak - is beleegyezését kell adnia. Utóbbi három formaságnak tűnik, viszont az RFEF elnöke, Luis Rubiales korábbi nyilatkozatában ellenezte a bajnoki találkozók határon túli rendezést.

A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) pedig a "leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a játékosokkal, akiknek ebben a kérdésben az utolsó szót kellene kimondaniuk. (MTI)