Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Maga alól adta be, a nap BL-gólja lett

2018.09.20. 10:42

Jó napja volt szerdán az Ajaxnak a BL-ben, 3-0–val gázoltak át a Vidit kiütő AEK Athénon, nem kis részben argentin hátvédjüknek, Nicolás Tagliaficónak köszönhetően, aki a második félidő elején rögtön megszerezte a vezetést, a 90. percben pedig sztárcsatárokat megszégyenítő bombával állította be a végeredményt.

Az argentin Carel Leiting előreívelt labdájára indult rá az oldalvonal mellett, és bár az átadás kicsivel hosszabb volta kelleténél, sikerült beérnie. Itt jött a lényeg, az utolsó pattanás után a labda jobban lelassult a vártnál, így a bekk kicsit túl is futott rajta, maga alól kellett beadnia. Ha megnézzük, nem kicsit furcsa is a mozdulat, ahogy belerúg a levegőben, majd szinte átesik a labdán, de így lett jó: beadás helyett rábombázta bal lábbal, irdatlan nagy gólt lőtt.

Jó nagy adag szerencse is kellett, hogy a labda pont így csapódjon lefele, de Tagliaficónak szerdán a jelek szerint minden bejött, egy meccsen szerzett annyi gólt, amennyihez eddig évek kellettek neki.