Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Búcsú a stadiontól, aminek építésénél a kis Puskás Ferenc is tolta a taligát

D MTI20170527003
2018.09.22. 14:32

Szombaton búcsúztatta a Budapest Honvéd labdarúgócsapata a legendás Bozsik-stadiont. A kispesti pályát 1938-ban adták át és 1986 óta viseli Bozsik József, az Aranycsapat jobbfedezetének nevét. A stadion annak idején közösségi összefogás segítségével épült, így a munkában az akkor alig 8-10 éves Puskás Ferenc is részt vett. Merthogy – ki ne tudná – Puskás Ferenc számára a hazát elsősorban Kispest jelentette, a pálya közvetlen szomszédságában nőtt fel, édesapja a kispesti csapat edzője volt, itt kezdett el igazolt játékosként futballozni és Magyarországon nem is játszott más klubnál sosem.

Amikor tehát a kispesti stadiontól búcsúzik a magyar futball, akkor Puskás életének egy fontos darabjától is örökre elköszönünk. Mert lehet hogy sokkal szebb és jobb lesz az új pálya, amit a sokadik kiírásra végre eredményesen zárult pályázat nyomán felhúznak, de azon az építkezésen nem a kis Öcsi tolja majd a taligát.

Amikor Puskás 1990-ben hazatért, a Kispesti TV-nek beszélt pár mondatot minderről, mutatva, hol állt a házuk és visszaemlékezve a régi barátokra és a szombaton örökre búcsúzó stadion építésére.  

Borítókép: Drónnal készült felvételen a kispesti Bozsik József Stadion 2017. május 27-én. Fotó: Ruzsa István/MTI