Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy félidőt sem játszott Sallai, az egekig magasztalják

2018.09.23. 16:22

A 4,5 millió euróért megvásárolt Sallai Roland bemutatkozása ennél jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen a Freiburg megszerezte első győzelmét. A klubnál nagyon megfontoltan költenek, nem szoktak nagy pénzért igazolni, Sallai vételára majdnem klubrekord lett.

A legnagyobb példányszámú lap, a Bild már egyenesen Super Ungarnak nevezte, akit az edző, Christian Streich bátran beállított a kezdőcsapatba.

Holott a Freiburgban nincs külföldi, Streich érdeklődését azonban még a nyáron felkeltette a játékos az Apoel egyik nemzetközi kupameccse után. A mostani kezdőben is egyedüli külföldi volt, Sallai.

A kispadon vannak azért külföldiek, Okonji például nigériai, Ravet francia, Lienhart osztrák.  

A Bundesliga honlapján azt emelik ki, keveseknek sikerül, hogy első labdaérintésre azonnal gólt szerezzenek egy topligában. A 21 éves magyar szélsőnek mindez összejött azzal a szép fejessel.

Majd kiharcolt egy büntetőt a 21. percben, amit a csapata egyik legjobbja, a válogatottban is megforduló Petersen elsőre kihagyott, de másodikra bevágta.

2009-ben fordult elő utoljára, hogy idegenben három góllal vezessen a Freiburg, akkor egyébként Berlinben kapták el a fonalat.

A 12. helyre lódultak előre, ami az esetükben mindig fontos, ne kelljen közvetlenül a kiesés ellen hadakozni a szezon jelentés részében.   

"Szerencsétlen helyzet volt, amikor Camacho vállának ütközött, és le kellett cserélni. Ő nem látta, hogy veszélyben van, legközelebb észre fogja venni" - mondta az edző a meccs után a magyarról.

Kedden már jön a következő forduló, az eddig pont nélküli, BL-ben érdekelt Schalkét fogadják. Valószínűleg Sallaival a kezdőben.