Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy gólt lőttek a csapatok, mégis 1-0 lett a vége

2018.09.23. 12:51

Drámai mérkőzésen, Brozovic 94. percben lőtt góljával győzte le az Inter a Sampdoriát az olasz bajnokság ötödik fordulójában szombaton. A mérkőzés végeredménye 1-0 lett, pedig a horvát játékos találata a negyedik volt, ami után gólt jelzett a játékvezető.

A Serie A-ban a tavalyi szezon óta van videobíró, ami kifejezetten jót tett a bajnokságnak. Különösen a középcsapatok jártak jól vele, elsősorban az olyan top csapatok kárára, mint az Inter.

A milánói csapattal először a 43. percben babrált ki a videobíró: Radja Nainggolan egy remek kapáslövés után talált a kapuba, azonban még az akció elején pár játékos lesen tartózkodott, így utólag érvénytelenítették a találatot.

A következő áldozat Kwadwo Asamoah volt, akinek a találatát azért érvénytelenítették, mert a labda már elhagyta a játékteret, mielőtt hozzá került volna. A VAR azonban itt nem állt meg, a másik oldalnak is adott egy pofont: a 86. percben egy Sampdoria-gólt is érvénytelenített utólag a bíró les miatt.

Gregoire Defrel ráadásul a gólja után levette a mezét, így ő duplán rosszul járt: 

nemcsak, hogy elvették a gólját, de még a sárgát is megkapta az ok nélküli örömködésért.

Ugyanakkor azt érdemes megjegyezni, hogy bár jól néz ki a VAR által érvénytelenített három szabálytalan találat, de közel sem biztos, hogy ezeket nélküle egyáltalán megadták volna a bírók. A videobíró megjelenésével ugyanis a játékvezetők hozzáállása is megváltozott:

többségük gyakorlatilag mindent továbbenged, ami akár csak egy kicsit is megkérdőjelezhető, mert úgy is ott a VAR.

Nem biztos, hogy ez összességében rossz, bár a játékosok lelkiállapotának biztos nem tesz jót.