Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán 9,5 millió eurós stadiont és futballakadémiát avat

2018.09.25. 13:16

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adja át csütörtökön a vajdasági Topolyán azt a futballakadémiát, amelyet az MLSZ finanszírozott 9,5 millió euróból, azaz közel 3 milliárd forintból. A létesítmény egy központi stadiont, négy edzőpályát, szálláshelyiségeket foglal magába. Az eseményen a Vajdasági Magyarok Szövetségének vezetői, valamint a magyar és a szerb futballvezetők is részt vesznek.

Tavaly, év elején számoltak be a híradások arról, hogy az MLSZ Szerbia egyik legmodernebb futballakadémiáját hozza létre a szerbiai kisvárosban, amelynek harmadosztályú csapata van. Az ügylet komoly viták kereszttüzében állt, hiszen a magyar adófizetők pénzét használták fel a finanszírozáshoz.

Topolya 30 ezer lakosú, többségében (57 százalékban) magyarlakta település, a város polgármestere 5,5 hektárt biztosított az építkezésre. A térségben nem ez az első fejlesztés, Mészáros Lőrinc, a felcsúti futballklub vezetője korábban jelképes összegért vette meg a horvát első osztályban szereplő Eszék futballklubját, amelyben azóta komoly fejlesztéseket hajtott végre.