Judit
2 °C
7 °C

Orbán 9,5 millió eurós stadiont és futballakadémiát avat

2018.09.25. 13:16

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adja át csütörtökön a vajdasági Topolyán azt a futballakadémiát, amelyet az MLSZ finanszírozott 9,5 millió euróból, azaz közel 3 milliárd forintból. A létesítmény egy központi stadiont, négy edzőpályát, szálláshelyiségeket foglal magába. Az eseményen a Vajdasági Magyarok Szövetségének vezetői, valamint a magyar és a szerb futballvezetők is részt vesznek.

Tavaly, év elején számoltak be a híradások arról, hogy az MLSZ Szerbia egyik legmodernebb futballakadémiáját hozza létre a szerbiai kisvárosban, amelynek harmadosztályú csapata van. Az ügylet komoly viták kereszttüzében állt, hiszen a magyar adófizetők pénzét használták fel a finanszírozáshoz.

Topolya 30 ezer lakosú, többségében (57 százalékban) magyarlakta település, a város polgármestere 5,5 hektárt biztosított az építkezésre. A térségben nem ez az első fejlesztés, Mészáros Lőrinc, a felcsúti futballklub vezetője korábban jelképes összegért vette meg a horvát első osztályban szereplő Eszék futballklubját, amelyben azóta komoly fejlesztéseket hajtott végre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?