Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Neymar és a PSG-váltás: 0 szavazat

2018.09.25. 14:05

Múlt nyáron Neymar távozott a Barcelonából a PSG-be, hogy kilépjen Messi árnyékából, és ne csak csapat, hanem egyéni címeket is gyűjtsön a futballban. 14 hónappal később, a FIFA Év Játékosa díj értékelésében nem kapott egyetlen szavazatot sem.

A FIFA The Best-en pedig több százan szavaztak - válogatott csapatkapitányok, szövetségi kapitányok és újságírók -, de egyikük sem tette a top3-as listájára a brazilt. Neymar ugyanis még az előzetesen legjobbnak ítélt 10-be sem került be, így a döntőben szavazni sem lehetett rá, annyira hátul végzett az előválogatáson.

Még mielőtt arra gondolnánk, hogy a díj 2018-ra vonatkozik, amikor is Neymar februárban 3 hónapra kidőlt, és csak a vb-re tért vissza, ahol a 8 között kiesett a válogatottal, fontos hogy a 2017-18-as szezont értékelték. A hivatalos kiírás szerint csak a 2017. július és a 2018. július közötti események alapján kellett ítélni.

Múlt ősszel még jól ment Neymarnak és a PSG-nek, a Bajnokok Ligája csoportmeccsein brillíroztak a közepes ellenfelek és a francia bajnokság sokkal gyengébb csapatai ellen. Aztán februárban jött a Real Madrid a BL-ben, és kiverte őket - az első meccs 3-1 lett, a visszavágón sérülése miatt Neymar már nem játszott.

A 26 éves támadó azért ment Párizsba, hogy Messi nélkül is BL-t nyerjen, és jobban elismerjék. A projekt egyelőre stagnál.