Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sallai és Szalai is ünnepelhet, elveszítette első pontjait a Bayern München

2018.09.25. 20:39

Sallai Roland felépült kisebb sérüléséből, így ismét a kezdőben kapott helyett a Freiburgban. A német csapat az eddig pont nélkül álló Schalkét fogadja, megint nagy napja lehet a 21 éves magyar tehetségnek. Sallai mellett Szalai Ádám is kezd, a Hoffenheim a Hannover 96 vendégeként lép pályára

Freiburg – Schalke 04

A forduló előtt a Schalke 04 volt az egyetlen csapat a Bundesligában, ami pont nélkül állt a bajnoki tabellán. A Sallaival a kezdőben felálló Frieburg sem kezdte sokkal jobban a szezont, azonban az előző fordulóban – elsősorban a magyar támadónak köszönhetően – megszerezte első győzelmét, és most is esélyesként lépett pályára.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben azonban a Schalke uralta az első félidőt, többet volt a vendégeknél a labda és a kapura is veszélyesebb volt. Hét lövésből három el is találta a kaput, míg a Frieburg játékosai egyszer sem tesztelték Fahrmann kapust, és örülhetnek, hogy 0-0-val mehettek a szünetre.

A második félidőre már összekapta magát a hazai csapat, és ha jobban nem is, de legalább eredményesebben futballozott ellenfelénél: az 52. percben Florian Niederlechner megszerezte a mérkőzés első és egyetlen gólját. 

 Sallai végigjátszotta a mérkőzést, egy sárga lap került a neve mellé.

1a

Hannover 96 – Hoffenheim

Szalai Ádám is a kezdőben kapott helyett a Hannover elleni mérkőzésen a Bundesliga ötödik fordulójában. A magyar csatárnak nem igazán sikerült kitűnnie az első félidőben, de Joshua Brenet góljával így is vezet a vendég csapat.

A Hannover nem játszott alárendelt szerepet, próbálkozott az egyenlítéssel, de a második gólt is a Hoffenheim szerezte, és bár ezután sikerült szépíteni, a 93. percben Belfodil végképp eldöntötte a találkozót. Szalai Ádám Sallaihoz hasonlóan végigjátszotta a mérkőzést.

1a

Bayern München – Augsburg

A négy forduló után hibátlan Bayern München hazai pályán fogadta a középmezőny végéhez tartozó Augsburgot. A vendégek győzelmére 23-szoros pénzt fizettek volna a fogadóirodák, a Bayern azonban nem tudott élni a lehetőségeivel, a bajorok egy 87. percben bekapott gól miatt veszítették el első pontjaikat a bajnokságban. 1-1 lett a mérkőzés vége.