Judit
2 °C
7 °C

A Vidi-edző a drukkereken kéri számon, hogy csak pár százan voltak a meccsen

2018.09.27. 13:29 Módosítva: 2018-09-27 14:56:03

Már csak azért is érdemes külföldi edzőket hozni a magyar bajnokságba, mert képesek új szemszögből láttatni a dolgokat. Marko Nikolics a szerdai Mezőkövesd elleni bajnoki után roppant csalódottan nyilatkozott a hivatalosan 400 fős, de a kerek szám miatt gyanúsan tupírozott nézőlétszám okán a Nemzeti Sportnak. A felvételek alapján legalábbis a játékosokkal és a biztonsági személyzettel együtt sem voltak ennyien.

"Szeretnénk gratulálni azoknak a szurkolóknak, akik itt voltak. A szememben ők igazi szurkolók. Szóval köszönöm nekik, de csalódott vagyok. Nem értem, hogy az Európa-liga-meccsünkön kint van tizenötezer ember, akkor egy ilyen bajnokin miért nem tud itt lenni két-három ezer?"

– nyilatkozta a szerb szakember a Mezőkövesd 3-1-es legyőzése után. A 400 néző annak ellenére is siralmasan kevés, hogy a mérkőzést hétköznap rendezték, illetve hogy a Vidi immár évek óta felcsúti albérletben rendezi a meccseit, köszönhetően az új Sóstói stadion elhúzódó építésének (de legalább a tűzvédelmi riasztórendszer már pompásan működik). Viszonyításképp: a Kisvárda elleni július 28-i nyitányon még 1 744 néző volt kíváncsi a bajnokra, azaz bő négyszer annyi, mint a Tállai-csapat vendégjátékára.

Pedig a Fehérvár-Felcsút távolság alig 40 km, a klub pedig ingyenes buszjáratot is biztosít a szurkolóinak a mérkőzésekre. (Talán ha a Rovákja-patakon, majd a Vértestarcsai vízfolyáson lehajózva a Lady Mrd szállítaná ingajáratban a Vidi-drukkereket, többen lennének.)

De nem csak Nikolics-edző volt kiakadva a kevés nézőn, hanem a csapatkapitány Juhász Roland is, igaz ő az M4-nek nyilatkozva igyekezett meglátni a pozitívumokat is:

Örülök annak a kevés embernek, aki kilátogatott és folyamatosan biztatta a csapatot. Tényleg szívből köszönöm az egészet

  – hálálkodott a volt válogatott középhátvéd, igaz előtte ő is kesergett egy sort a nézőszámon – Sajnos nagyon kevés szurkoló jött ki, és emiatt szomorú is vagyok, hogy tényleg ennyien kíváncsiak a játékunkra. Szomorú vagyok, hogy nincs a meccsek után kivel ünnepelni."

Ami pedig a rideg tényeket illeti: a Vidi FC-nek az eddigi négy hazai meccsén 4 648 nézője volt összesen, azaz átlagban 1 162-en látták a magyar bajnok NB I.-es mérkőzéseit. Ennél az új, és igen jelentős csúszással készülő stadionjának befogadóképessége bő 12-szer lesz nagyobb. A szerdai nézőszámhoz képest pedig 35-ször, 14 ezres lesz az aréna.

Update: ahogy egy kedves olvasó felhívta rá figyelmünket, a nézőszám problémáját nem segíti, hogy a Vidi ultrái (Red Blue Devils) a névváltoztatás miatt bojkottálják a csapat meccseit. Velük se lennének lényegesen többen, de legalább a hangulat jobb lenne.

(via M4 Sport, nemzetisport.hu. A nézőszámok a magyarfutball.hu adatbázisa alapján.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?