Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A 2020-as Eb-n is alkalmazni fogják a videobírót

2018.09.27. 18:29

Jövőre a Bajnokok Ligájában is bevezetik a videobírós rendszert, illetve a 2020-as Európa-bajnokságon is szerepet kap a VAR, jelentette be Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

2019 augusztásában vezetjük be a videobírót, így elég időnk lesz arra, hogy kiépítsük a rendszert és kiképezzük a játékvezetőket a VAR sikeres, hatékony használatára

mondta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

A videobírót már tesztelik Angliában, Olaszországban már második éve használják, illetve idén a világbajnokságon is bevetették. A BL-ben 2019 augusztusában, a selejtező negyedik, utolsó fordulójában debütál majd, de már a 2019-es UEFA Szuperkupában is használni fogják.

Az Európa-Ligában a 2020/21-es szezontól – de csak a csoportkörben fogják használni –, a Nemzetek Ligájában pedig 2021-től vetik be a rendszert