Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint megszívatta magát a Milan

2018.09.27. 23:43

Sorozatban harmadszor veszített pontot az AC Milan annak ellenére, hogy végig óriási fölényben futballozott. Ezúttal a kiesőjelölt Empoli volt az, ami kihasználta a milánói csapat szerencsétlenkedését.

Gennaro Gattuso csapata az utóbbi időben képtelen lezárni a mérkőzéseket, a védelem pedig rendre óriási hibákkal hozzák helyzetbe az ellenfelet. Nem volt ez másképp az Empoli otthonában sem a Serie A hatodik fordulójában.

A Milan már a 10. percben megszerezte a vezetést egy öngóllal, majd végig nyomás alatt tartotta az Empolit.

A mérkőzés végére 16  lövése volt a vendég csapatnak, amiből 11 el is találta a kaput, Milan-játékos azonban így sem tudott gólt szerezni.

Az Empoli teljesen esélytelennek tűnt a gólszerzésre, de a 71. percben hatalmas hibázott a csapatkapitány Alessio Romagnoli: az ellenfél támadójába rúgta a labdát a saját 16-osán belül, az ezután következő nagy kapkodásnak pedig egy büntető lett a vége.

A hazai csapat nem hibázott, értékesítette egyetlen komoly helyzetét, így két ponttól megfosztotta a milánói csapatot (1-1). Gattusóék így öt meccs után (az első forduló a Milannak elmaradt a genoai hídkatasztrófa miatt) mindössze hat pontja van és 14. a tabellán. Ráadásul a piros-feketék az egyetlenek a Serie A-ban, aki még egyetlen meccset sem hoztak le kapott gól nélkül.