Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomokban Messit tartalmaz

2018.09.27. 20:32

Gyengélkedett a Roma eddig a szezonban, a bajnokságban szerdáig ötből egy meccset nyertek, kettőt vesztettek, és múlt héten a Real Madrid is egészen simán lépte le őket a BL-ben. Eusebio Di Francesco edző helye bizonytalanná vált, de az egypontos Frosinone ellen Cengiz Ünder igyekezett a segítségére sietni.

A török már a második percben gólt lőtt, nem is akármilyet. A félpályánál vette át a labdát, kapu felé fordult egy köténnyel, két védő között kilépett, lefutott egy harmadikat, majd középről ballal, jó 25-ről lőtt. A kapus ugyan még beleért, de így is hatalmas gólt rúgott a 21 éves.

A középpályás mozgása alapból is, ennél a gólnál végképp emlékeztet valakire, hát még a balos lövés. Nem nehéz kitalálni: Messi szokott így megindulni és befejezni ballal egy támadást.

A Roma végül 4-0-ra nyert, Di Francesco kis levegőhöz jutott.

A szerdai eresztésből még egy gólt emelnénk ki, egy igazi egymeccses sztárét, aki két éve lőtt egy gólt, bár se előtte, se azóta nem mutatott semmit. Emlékeznek Éderre, aki eldöntötte a francia-portugál Eb-döntőt? Akkor a hosszabbításban laposan talált be távolról, most kicsit megbonyolította: mintha rosszul vette volna át a labdát, de aztán gyorsan helyrehozta, beollózta úgy 18 méterről.

A kapus reakciójában minden benne van, hogy mekkora gól is volt ez.

A Baltika Kalinyingrád-Lokomotív Moszkva meccsen rúgta egyébként a moszkvaiak csatára, a 87. percben mentette 2-2-re, így hosszabbításra az Orosz Kupa-meccset. Amit aztán meg is nyertek 3-2-re.