Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Barcelona is átalakítja a címerét

2018.09.28. 09:23 Módosítva: 2018-09-28 09:25:09

Megváltoztatja és amennyiben a küldöttgyűlés is jóváhagyja 2019-től új emblémát láthatunk majd a Barcelona mezén. Az elmúlt egy évszázadban többször történ módosítás, legutóbb 2002-ben. Az új arculat legfontosabb változása, hogy eltűnik a logóból az FCB felirat.

Ennek több oka is van, állítólag a legfontosabb, hogy egyre több klubnak (például Bayern Münchennek is) ez a rövidítése.

Az első részen található, hét gránátvörös-kék csík vastagabb lesz, a hétből csak öt marad. Az eltűnő felirat miatt nagyobb lesz a labda. Nem lesznek fekete kontúrok az arany keretben. Változni fog még a logó alsó részének körvonala is. Az alábbi videón nyomon követhető az évek során történt változás.

A címerátalakítási hullám elérte tehát Barcelonát is. A nagy európai klubok közül legutóbb a Juventus esett át jelentős változáson.