Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A tökéletesen játszó Hertha lenullázta Bayern Münchent

2018.09.28. 20:23

Hazai pályán fogadta a  bajnokságot vezető Bayern Münchent a Hertha a Bundesliga 6. fordulójának nyitómérkőzésén. Csak három pont a bajorok előnye Dárdai Pál csapatával szemben, de így is a vendégek voltak a mérkőzés toronymagas esélyesei. Dárdai ugyanakkor hibátlan taktikával állt elő, remekül felkészítette a csapatát, ami egy 2-0-s bravúrgyőzelemben csúcsosodott ki.

Hiába voltak a bajorok a mérkőzés esélyesei, Dárdai csapata meglepte a Bayern Münchent. A Bundesliga messze legerősebb csapata egyszerűen képtelen volt mit tenni a Hertha stabil védekezése ellen, a hazaiaknak ráadásul támadni is volt erejük. A 22. percben Neuernek kellett óriásit védenie, a kipattanóra Kalou próbált lecsapni, de a visszaérő Boateng buktatta – büntetőhöz jutott a Hertha.

Vedad Ibisevic állt a labda mögé és nem hibázott, 1-0 a hazai csapat javára. A bekapott gól után kicsit magasabb fokozatba kapcsolt a Bayern, de a félidő végéig nem sikerült eltalálnia a kaput. Nem úgy Dárdai csapata:

a 44. percben egy gyönyörű akciót vezetett a Hertha, miután a szlovák középpályás, Ondrej Duda bombázott a léc alá: 2-0.

A szünetben vért ivott a Bayern, brutális nyomás alá helyezték a Herthát. Dárdai játékosai még véletlenül sem lépték át a felezővonalat, Neuernek semmi dolga nem volt a második játékrészben. 

A bayern 70 százalékban birtokolta a labdát, összesen 23-szor lőtt kapura.

Dárdai taktikája azonban tökéletesen működött, a rengeteg lövésből csak négy ment kapura, Kraft pedig valamennyit hárította. 2-0-ra győzött így a Hertha, kilenc év után sikerült újra legyőzni a Bayern Münchent, a magyar tréner csapata pedig jelenleg csak a gólarány miatt nem vezeti a német bajnokságot.

1a