Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Történelmi lépés: szurkolóknak ad tulajdonjogot a DVTK

2018.09.28. 13:58

A magyar futballban eddig nem látott lépésre szánta el magát a DVTK-ban tulajdonrésszel bíró miskolci önkormányzat, ami 2 százalék tulajdonrészt ajánlott fel a szurkolóknak, teljesen ingyen.

A városvezetés ezzel azt szeretné elérni, hogy a szurkolók is belássanak az adatokba, és megértsék, miért esett vissza a diósgyőri klub teljesítménye az elmúlt években, miközben 7 év alatt 12 edző is megfordult a csapat élén.

Miskolc önkormányzata a 49 százalékos hányadából ajánlott fel 2 százalékot a szurkolóknak, a lépéssel egy időben pedig erre biztatta a klub többségi tulajdonosát, hogy hasonló felajánlást tegyen.

Az átláthatóság, a közösségi érdekek védelme érdekében a valódi klub tulajdonosokhoz, a diósgyőri szurkolókhoz fordulunk javaslatainkkal, ennek lényege, hogy a szurkolókat képviselő egyesületet, Bundesliga mintára, tulajdonosi jogokkal kívánjuk felruházni. Ennek értelmében, a DVTK-ban meglévő városi tulajdonrészből, első lépésben, 2 százaléknyi tulajdonrészt ingyenesen felajánlunk a diósgyőri szurkolóknak, illetve képviseletüknek. Egyidejűleg felkérjük a futball klub többségi tulajdonosát, hogy a szurkolói képviselet számára, tulajdonrészüknek 2 százalékát ugyancsak ingyenesen, adják át!

– idézi Kriza Ákos polgármester a közleményben olvasható szavait az MTI.

A lépést az is indokolta, hogy bár az önkormányzat évek óta jelentős támogatást ad a klubnak, a döntéshozatal kizárólagosan a többségi tulajdonos kezében van, így „szinte feltárhatatlan a szurkolók számára is, hogy a diósgyőri foci sport-szakmai vezetése miért került 2018 őszére ilyen állapotba.”

Kriza Ákos
Kriza Ákos
Fotó: Vajda János / MTI

Kriza Ákos polgármestert idézve a közlemény kitér arra is, hogy a „közfelháborodást előidéző teljesítmény okait kutatva, felelős vezetőként, olyan település polgármestereként, ahol esztendők óta jelentős közpénzeket áldozunk a labdarúgásra, még a legutóbbi időkben is kezdeményeztem tárgyalásokat a klub főtulajdonosával, még csak válaszra sem méltattak.”