Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pogba négyszavas válasszal mélyítette konfliktusát Mourinhóval

2018.10.01. 17:22

A Manchester United 3-1-es, West Ham Unitedtől szenvedett veresége után az újságírók megpróbálták szóra bírni Paul Pogbát. A francia világbajnok középpályás az interjúk készítésére szolgáló területen tartózkodott, ám ennek ellenére mindössze négy szava volt a médiának.

A játékos hozzáállása több mint érthető annak fényében, hogy a Wolves elleni múlt heti döntetlen után elmondta véleményét a Manchester United szerinte túlzottan védekező játékáról, amiért cserébe José Mourinho rögvest megfosztotta helyettes csapatkapitányi rangjától. Majd pár napra rá a portugál menedzser a csapat edzésén valami olyat mondott a foglalkozásra derűsen érkező játékosnak, hogy annak arcán a mosolyt azonnal felváltotta a dühvel vegyes döbbenet, majd úgy tűnt, mintha többször is a határán lenne, hogy nekimenjen a főnökének.

Nem meglepő hát, hogy az újabb kínos eredmény után Pogba – akit a mérkőzés 70. percében lecseréltek – igen szűkszavú volt. Igaz, abból a négy szóból, amit mondott, elég sok minden kiderült. Amikor ugyanis arra kérték, hogy értékelje csapata teljesítményén a meccsen, a játékos ennyit mondott:

Ki akartok nyírni engem?

(You want me dead?)

Mourinho egyébként hasonlóan szófukar volt, amikor Pogba játékát értékelte a West Ham ellen.

Nagyon akart

– mondta a portugál igen diplomatikusan, ami az edzői nyilatkozatok nyelvén nagyjából azt jelenti, hogy próbálkozott, de nem volt benne sok köszönet.

A hétvégi vereség azt jelenti, hogy a Manchester United mindössze 3 meccsét tudta megnyerni az első hét fordulóban 3 vereség és 1 döntetlen mellett, így csak a 10. helyen áll az angol bajnokságban, a hátránya pedig máris 9 pont az éllovas Manchester City, illetve Liverpool mögött.

A rossz kezdés kapcsán napi témává vált Mourinho menesztésének lehetősége – utódként Zidane neve merült fel leginkább –, míg Pogbánál sokan egy téli klubváltást sem tartanak kizártnak: lehetséges célállomásként a Barcelonáról, illtve korábbi klubjáról, a Juventusról beszélnek leginkább.