Ancelotti előre jelezte, Kassaiból elege van

2018.10.02. 17:42 Módosítva: 2018.10.02. 17:48

A jelenleg a Napoli edzőjeként dolgozó Carlo Ancelotti alaposan meglepődött, amikor megtudta, hogy Kassai Viktor vezeti csapata szerdai Bajnokok Ligája csoportmeccsét a Liverpool ellen.

Korunk egyik legeredményesebb edzője – és a teljes Bayern München – emlékezetes módon kiakadt Kassaira, amikor 2017-ben a Real Madrid több szabálytalannak tűnő góllal és egy véleményes kiállítással búcsúztatta az olasz edző akkori csapatát, a Bayernt a BL-negyeddöntőben. A botrány akkora volt, hogy a bajorok elnöke, Karl-Heinz Rummenigge még a BL döntőjét is bojkottálta a magyar bíró botrányos tévedései miatt, de a nemzetközi szakértőktől és sportsajtótól is olyat kapott a magyar bíró, amire nagyon ritkán van példa.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti
Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters

Hogy Ancelotti nem örül Kassainak az abból a szempontból is érthető, hogy a kiesés után többek közt azt nyilatkozta, hogy a feladat meghaladta a játékvezető képességeit. Emellett megjegyezte, hogy eddig nem pártolta a videóbíró (VAR) bevezetését, de Kassai hatására megváltoztatta véleményét, a rendszert tényleg minél hamarabb be kéne vezetni, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő.

Az edző a Liverpool elleni rangadójuk előtti napon tartott sajtótájékoztatón külön is kitért rá, hogy mennyire letört, amikor megpillantotta Kassai nevét. 

A játékvezető rossz emlékeket ébreszt bennem az előző csapatom kapcsán. Meglepett a bíróküldés, mert az idő ugyan minden sebet begyógyít, de még túl rövid idő telt el a történtek óta.

Ancelotti Kassain túl arról is beszélt, hogy a Liverpool ellen nem annyira egyes játékosokat kell levédekezni, hanem a csapat kontrajátékát kell tudni kordában tartani. Ami pedig Szalahot illeti, nem foglalkoztatja, hogy az egyiptomi a hírek szerint 70-80 százalékos állapotban van, mert csúcskategóriás játékos, aki mindig veszélyes.

Emellett dicsérte is az ellenfelet, mondván, a Liverpool jelenleg az egyik legerősebb csapat a nemzetközi mezőnyben, bejutott a legutóbbi BL-döntőbe, az idei szezont pedig nagyon erősen kezdte. Ráadásul a csapat magán viseli Klopp stílusát, dinamikus és agresszív, a támadójátéka pedig nagyon célratörő.

A két csapat nyári felkészülési mérkőzésének eredményével kapcsolatban azt emelte ki Ancelotti, hogy sokat tanultak abból a zakóból. A meglehetősen egyoldalú meccset 5-0-ra nyerte a Liverpool, az edző szerint többet nem is próbálkoznak hasonló taktikával az angolok ellen, mint akkor tették, és figyelni fognak rá, hogy mélységben ne nyissák meg annyira a pályát.

A Napoli számára létfontosságú volna, hogy jó eredményt érjen el a szerdai meccsen, mert az olaszoknak az első fordulóban nem sikerült hozni a kötelezőnek tűnő győzelmet Belgrádban, csak döntetenre futotta a Zvezda ellen. A két továbbjutó helyre viszont a Liverpoolon és rajtuk kívül még a Paris Saint-Germain is pályázik a csoportban. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hírek