Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Politikusnak áll Leekens, aki soha, semmilyen politikai szerepet nem vállalna

2018.10.02. 15:25 Módosítva: 2018-10-02 16:13:08

Georges Leekens magyarországi ténykedése ma már csak egy meglepően gyorsan múló rossz emlék. A futballválogatott volt szövetségi kapitányától három és fél hónapja köszönt el Csányi úr, beismerve élete egyik leglátványosabb melléfogását. Azóta nem sokat hallottunk a belgáról, egészen keddig.

Leekens meglepő módon nem egy újabb kispadon bukkant fel rövid lejárati idejű messiásként, hanem a belga politikában, a Kereszténydemokrata és Flamand Párt jelöltjeként az önkormányzati választáson. Ami annyiban nem váratlan, hogy ennek lehetőségét 2018 májusában már megszellőztette a helyi média, a hírek pedig Magyarországra is gyorsan eljutottak. Annyiból viszont igen, hogy akkori reakciójában Leekens kategorikusan kizárta a politikai szerepvállalás lehetőségét úgy a jelenben, mint a jövőben. 

Semmilyen politikai szerepet nem kívántam vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállalok Oostkampban. Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni

nyilatkozta akkor hazájában és Magyarországon egyaránt, hozzátéve, hogy ráadásul Budapesten él, és továbbra is minden energiáját a válogatottra akarja fordítani, mint mondta "jelenleg ez a legfontosabb feladatom".

Leekens színeváltozása komoly meglepetést okozott a flamand médiában, a HLN "megdöbbentőnek" nevezte, hogy az edző saját szavát megszegve előlépett a háttérből, és már nem pusztán támogatóként vesz részt a párt kampányában, de a képviselőjeként is dolgozna a városházán, ha úgy alakulnak az eredmények.

"Amióta hazatértem, el tudtam képzelni, hogy választott képviselőként politizáljak – idézte Leekenst a belga Niewsblad – Persze meg kell várnunk a választások eredményét, de ha lehetőségem lesz rá, hogy a párt városi képviselője legyek, akkor nem fogom visszautasítani. Ha rajtam múlna, akkor a sportért felelős beosztást választanám. Sportmenedzserként szerzett tapasztalataimmal biztosan nagy hasznomat vennék."

Leekens ugyanakkor most azt tartja a legfontosabbnak, hogy barátját, Jan de Keysert ismét Oostkamp polgármesterévé válasszák. Érdekes egybeesés, hogy Keyser ugyanúgy bankár, mint Csányi Sándor, akit Leekensnek sikerült elbűvölnie.

A politikusi pályára álló exkapitány edzői karrierjének folytatásáról azt mondta,

elköteleztem magam a politikai szerepvállalás mellett. Jelenleg ez a legfontosabb feladatom.

Egész ismerősen hangzik.