Nem a német kapitánynak, a magyarnak akarja megmutatni

2018.10.03. 08:59

A csütörtöki Európa Liga meccsre készülő Lipcse magyar védője, Willi Orbán elárulta a Nemzeti Sportnak, amikor 1992-ben, Kaiserslauternben anyakönyvezték, az Orbán Vilmos Tamás név szerepelt a papírokon.

Édesapja Magyarországon él, de németül beszél vele - gyerekkorában azonban magyarul szólt hozzá -, magyarul azonban folyamatosan tanul, mert szeretne gyorsan beilleszkedni a magyar válogatottba. A lengyel válogatottság nem került szóba, mert édesanyja ugyan lengyel, de német állampolgár.

Marco Rossi a görögökön elleni idegenbeli meccsen akár már be is vetheti a jövő pénteken, Athénban. Rá pár napra pedig Tallinnban játszik Nemzetek Ligája meccset az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat.

Orban elmondta még, hogy 17 évesen próbálta felvenni a kapcsolatot a magyar szövetséggel, de nem kapott választ. 21 évesen szerepelt a német válogatottban, azóta viszont onnan nem keresték.

Nem hajtja, hogy a német kapitány Joachim Löwnek megmutassa, rossz döntést hozott, amikor lemondott róla. Az ellenben igen, hogy megfeleljen a magyar várakozásoknak. Ismeri a futballunk múltját, a jövőjének pedig részese szeretne lenni.

Kitért még Gulácsi Péter és Lőw Zsolt szerepére, előbbi játékostársa a Lipcsénél, utóbbi a másodedzője volt, amíg nem választotta a PSG-t. Kevés része mindkettőnek volt, hogy végül néhány hete úgy határozott, elfogadja a mieink hívó szavát.

Van egy másik magyar származású hátvéd, Niklas Süle, neki is magyar az édesapja, Süle György. Ő viszont már a német válogatott tagja, ezért biztosan nem lehet magyar.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Bankszámla