Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előkerült egy videó, amin Ronaldo együtt bulizik az őt erőszakkal vádoló nővel

2018.10.05. 18:13

A Las Vegas-i rendőrség újranyitotta a nyomozást abban a 2009-es ügyben, amiben a 34 éves Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolja Cristiano Ronaldót. A portugál sztár mindent tagad, a média azonban érthetően kiemelten foglalkozik az üggyel: most előkerült egy videó, amin Ronaldo együtt bulizik az őt erőszakkal vádoló nővel.

2009-ben valóban volt szexuális kapcsolat Ronaldo és Mayorga között, a 33 éves csatár szerint azonban a nő is beleegyezett az aktusba. Mayorga ugyanakkor rögtön beperelte a világsztárt, de végül peren kívül megállapodtak. Ronaldo akkor állítólag 375 ezer dollárt fizetett ki a nő hallgatásáért. 

Mayorga ügyvédje ugyanakkor most megtámadta az akkori megállapodás érvényességét és azt állítja, Ronaldo megerőszakolta a nőt.

Az ügy vélhetően sokáig el fog húzódni, azonban egyelőre nem látszik a portugál klasszison, hogy különösen bosszantaná az ügy. Új csapata, a Juventus is kiállt mellette, bár nem mindenki ennyire optimista.

Többek között a Nike és az EA Sports is figyelemmel követi az eseményeket, Ronaldo ugyanis mindkét cégnek reklámarca (a Nike konkrétan életre szóló szerződést kötött a portugállal), a nemi erőszakot pedig nyilván egyik sem tolerálhatja. Illetve a Juventus részvényesek sem repesnek az örömtől, a csapat részvényeinek értéke az ügy kirobbanása óta 20 százalékkal csökkent.