Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eldöntötte a vb-t, azóta csúszik lefelé

2018.10.06. 08:16

Bizonyítsd be, hogy jobb vagy Messinél, és döntsd el a meccset"

- ezzel a tanáccsal küldte pályára a 2014-es világbajnoki döntőben a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw Mario Götzét. Az akkor 22 éves játékos a 88. percben lépett pályára a Maracanában, a 113. percben belőtte a győztes gólt, ami Németország negyedik világbajnoki címét jelentette.

Mario, a varázsló - ilyesfajta szalagcímek voltak, a Bayern München nagyon örült, hogy a soraiban játszik a jövő legnagyobb ígérete.

Még Guardiola csábította a bajorokhoz 2013 nyarán, és persze kifizettek érte potom 37 millió eurót.

Götze viszont akkor volt a csúcson, és azóta folyamatosan süllyed.

  • A 2014/15-ös szezonban 32 meccsen még rúgott 9 gólt, de már a fölényes győzelmekből vette ki a részét, nem volt igazán meccset befolyásoló erő. És elsősorban a szezon elején volt eredményes 
  • 2015-16 - 14 meccs/3gól (Bayern)
  • 2016-17 - 11/1 (Dortmund)
  • 2017-18 - 23/2
  • 2018-19 - 0 bajnoki

Az elmúlt években sokat volt sérült is, aztán egy nehezen diagnosztizálható betegség miatt hagyta ki 2017 teljes első félévét.

A Dortmund vezeti a Bundesligát, de Lucien Favre edző nem látja benne azt, aki segíteni tudja a csapatot. Bajnokin eddig háromszor ültette a kispadra, egyszer sem cserélte be.

A Bajnokok Ligájában adott neki 62 percet, a belga Bruges-t idegenben győzték le, a Monaco ellen már a keretbe sem került.

Götze még mindig csak 26 éves, ezért a lefelé húzó spirálból próbálják kiemelni, de nem könnyű. Ugyan felmerült, hogy korábbi edzője, Jürgen Klopp megmenti, ám egyelőre utópiának látszik a liverpooli szerződés.