Auguszta
-7 °C
0 °C

A 78. mp-ben gólt kapott a Barca, Messi egyenlített

2018.10.07. 21:48

Ezekiel Garay már a 2. percben betalált a Valencia-Barcelona bajnokin, amit vasárnap este játszottak a 8. fordulóban.

A középhátvéd élete legkönnyebb gólját lőtte, Vermalen csúsztatása után ugyanis Piqué úgy látta leghasznosabbnak magát, ha lehajol az ötösön, és a válláról a hosszún érkező Garay elé pattant a labda.

A Barcelonát nem rázta meg a gól, jól játszottak, és a 23. percben egyenlítettek is. Természetesen Messi: a kapunak háttal álló Suarezzel játszott meg egy kényszerítőt, köténypasszát az uruguayi visszatette neki lövésre, ő pedig nyílegyenesen kilőtte a bal alsót.

Szünetben 1-1 volt az állás, majd jött egy spanyol szinten igen alacsony színvonalú második félidő, amiben leginkább egymásnak passzolgatták a labdát a csapatok. A Valencia betolta a buszt a 16-osra, a Barca körbepasszolgatta, aztán a kulcspasszt lelesték a hazaiak.

Valverde Barca-edző mindezt fejét vakargatva nézte, majd behozta a 83.-ban Dembelét Coutinho helyére, a 87.-ben Rafinhát - a nagyon jól játszó - Arthur helyére. Semmit nem tettek hozzá a játékhoz, a középen erőltetett támadások mind elakadtak a sündisznóállásban.

Talán ha Messit kihozz a tömegből a jobb szélre, változott volna valamit a játék.

Nem tette, a vége 1-1 lett, ezzel a Barca elvesztette az első helyet a bajnokságban, amit az első forduló óta birtokolt: a Sevilla vezet 16 ponttal, majd Barca 15, Atletico 15, Real 14, Espanyol 14 a további sorrend. Az Atleti vasárnap 1-0-ra verte a Betist otthon, a Sevilla a Celtát 2-1-re. Vagyis a szezon szuperszoros, és a nagycsapatok szenvedését látva az is maradhat a végéig, akár meglepetésbajnok is lehet.