Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A 78. mp-ben gólt kapott a Barca, Messi egyenlített

2018.10.07. 21:48

Ezekiel Garay már a 2. percben betalált a Valencia-Barcelona bajnokin, amit vasárnap este játszottak a 8. fordulóban.

A középhátvéd élete legkönnyebb gólját lőtte, Vermalen csúsztatása után ugyanis Piqué úgy látta leghasznosabbnak magát, ha lehajol az ötösön, és a válláról a hosszún érkező Garay elé pattant a labda.

A Barcelonát nem rázta meg a gól, jól játszottak, és a 23. percben egyenlítettek is. Természetesen Messi: a kapunak háttal álló Suarezzel játszott meg egy kényszerítőt, köténypasszát az uruguayi visszatette neki lövésre, ő pedig nyílegyenesen kilőtte a bal alsót.

Szünetben 1-1 volt az állás, majd jött egy spanyol szinten igen alacsony színvonalú második félidő, amiben leginkább egymásnak passzolgatták a labdát a csapatok. A Valencia betolta a buszt a 16-osra, a Barca körbepasszolgatta, aztán a kulcspasszt lelesték a hazaiak.

Valverde Barca-edző mindezt fejét vakargatva nézte, majd behozta a 83.-ban Dembelét Coutinho helyére, a 87.-ben Rafinhát - a nagyon jól játszó - Arthur helyére. Semmit nem tettek hozzá a játékhoz, a középen erőltetett támadások mind elakadtak a sündisznóállásban.

Talán ha Messit kihozz a tömegből a jobb szélre, változott volna valamit a játék.

Nem tette, a vége 1-1 lett, ezzel a Barca elvesztette az első helyet a bajnokságban, amit az első forduló óta birtokolt: a Sevilla vezet 16 ponttal, majd Barca 15, Atletico 15, Real 14, Espanyol 14 a további sorrend. Az Atleti vasárnap 1-0-ra verte a Betist otthon, a Sevilla a Celtát 2-1-re. Vagyis a szezon szuperszoros, és a nagycsapatok szenvedését látva az is maradhat a végéig, akár meglepetésbajnok is lehet.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas