Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar válogatottat választó Willi Orban szerint kevésbé fontos a nyelvtudás

2018.10.08. 19:19 Módosítva: 2018-10-08 20:37:49

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak bátor játékra lesz szüksége a Nemzetek Ligája soron következő két idegenbeli mérkőzésén a görögök és az észtek ellen.

A válogatott hétfői sajtótájékoztatóján az olasz edző elmondta, minden játékos megérkezett, egyedül a szombati mérkőzését is kihagyó Nagy Gergő bajlódik kisebb sérüléssel. A szeptember 11-én Budapesten 2-1-re legyőzött görög válogatottat pedig rendkívül jól ismeri a magyar szakvezetés.

"Technikailag nagyon képzett csapat, különösen hátul alkotják rendkívül erős játékosok. Otthon sokkal agresszívebben fognak játszani, így nagy meccs vár ránk."

Ahhoz, hogy ezt a nyomást el tudjuk viselni, megfelelő lelkiállapot kell és bátorság, nem szabad megijednünk a körülményektől

- fogalmazott Rossi.

"Reméljük, az eredmény nekünk kedvez majd ellenük és a teljesen más stílust képviselő észtek ellen is" - tette hozzá.

Az 54 éves szakember elmondta, hogy a magyar játékosok a sikernek köszönhetően visszanyerték önbizalmukat, a mostani összetartásra pedig javult a kondíciójuk is, hiszen előrehaladtak a bajnokságok. Rossi külön kiemelte Willi Orban csatlakozását is, aki hétfőn érkezett meg lipcsei csapattársával, Gulácsi Péterrel együtt. Elmondta, ők ketten keddtől vesznek részt az edzéseken.

"A következő napokban taktikailag próbáljuk a csapatot felkészíteni, így Orbant is, aki egy nemzetközi szintű játékos. Nem véletlen, hogy folyamatosan szerepel a Leipzig együttesében. A következő két-három napban elválik, milyen módon tudjuk őt beépíteni a csapatba" - fejtette ki Rossi.

A röviddel a sajtótájékoztató előtt Telkibe érkezett Willi Orban felidézte, sokat beszélgetett Gulácsival a válogatottról, a kapus sok pozitívumot említett, és méltatta a kapitányt is.

Hosszú ideig tartó, nehéz döntés volt, a görögök elleni meccs volt az a pont, hogy elhatároztam magamban: magyar színekben szeretnék játszani.

- mondta a lipcseiek csapatkapitánya.

A 25 éves Orban édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel. A középhátvéd Kaiserslauternben született, s kétszer szerepelt az U21-es német nemzeti együttesben. Elmondta, gyermekként tanult magyarul, ám miután ötéves korában szülei elváltak, nem tudta folytatni a nyelvtanulást, azóta pedig sokat felejtett. Kiemelte, most mielőbb szeretne újra megtanulni magyarul.

A nyelvi kérdés talán kevésbé meghatározó a futballban, az összeszokottság viszont kiemelten fontos.

A válogatott más, mint a klub, hisz kevesebb az együtt töltött idő és a közös játék, kevésbé összeszokottak a játékosok" - mondta Orban, aki alázattal készül a mérkőzésre.

Játszottam már a Bajnokok Ligájában, ezt a tapasztalatot szeretném kamatoztatni a válogatottban is. Készen állok a játékra, a kapitány döntése lesz, hogy bevet-e pénteken.

Lehetséges társáról a védelem tengelyében, Kádár Tamásról elmondta, követi a játékát, Gulácsi pedig szakmailag és emberileg is jókat mondott róla, de meg kell ismernie őt a pályán és személyesen is, hogy eredményesen együtt tudjanak működni.

Nagy Ádám kiemelte, a finnországi vereség nem volt jó kezdése a sorozatnak, ám az, hogy az előző összetartást sikerrel zárták, fontos, mert mindenki pozitív érzésekkel ment vissza a klubjához, s így is érkeztek az újabb edzőtáborba.

"Nem szabad nagy teret adni nekik, bár minden bizonnyal ők fogják többet birtokolni a labdát. Nekünk ezt meg kell akadályozni, nem lesz könnyű mérkőzés, ám rendkívül fontos lesz számunkra. Nagyon fontos lenne, hogy jó játékkal és eredménnyel utazzunk Észtországba" - mondta Nagy. A Bologna légiósa szerint idő kell, hogy beérjen a munka az új kapitánnyal, ez szerinte nem egyik pillanatról a másikra történik, de bizakodva várják a két találkozót.

A két forduló után hárompontos magyar válogatott pénteken az athéni olimpiai stadionban, jövő hétfőn pedig Tallinnban lép pályára a Nemzetek Ligája C osztályának 2. csoportjában, mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik.