Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Lőw Párizsból: A játékosok észrevették, hogy segít, amit mondunk

2018.10.10. 17:44

A Paris Saint-Germain új másodedzője, Lőw Zsolt Párizsból nyilatkozott a Digi Sportnak, mesélt beilleszkedéséről és a csapat eddigi sikereiről.

Elmondta, a váltás nem volt könnyű, lipcsei életét cserélte fel párizsira.

Mondhatjuk, hogy fél vezetőedző voltam a Leipzig életében. Az elmúlt három évben az edzéstervezéstől, terheléstervezéstől kezdve az átigazolásokon keresztül az edzésvezetésen át a csapattaktika, a pontrúgások, az ellenfél, a saját csapat elemzéséig mindenben benne voltam, és mindenből kivettem a részem. Megérkeztem egy új országba, egy új klubhoz, egy új nyelvterületre, adott egy nyelv, amit nem beszélek, sem én, sem a családom. Megérkeztem egy új edzői stábba, új játékosokhoz, de teljesen más kaliberű játékosokhoz, rengeteg volt a kérdőjel bennem. Be kellett illeszkednem, és meg kellett találnom a helyemet.


Lőwöt a PSG új vezetőedzője, Thomas Tuchel kérte maga mellé, és eddig nagyon sikeresek a csapattal: nagy bajnoki rekorddal indultak, kilencből kilenc meccset nyertek meg, már most 8 ponttal vezetik a tabellát.

Folyamatosan keressük, hogy mik azok a lehetőségek, mi az a tudás, amellyel én rendelkezem, amivel többet tudok nyújtani ennek az edzői stábnak. A játékosok észrevették, hogy segít, amit mi mondunk, segíti őket abban, hogy jobban és eredményesebben játsszanak. Még nyitottabbak lettek, mi pedig visszaigazolást adtunk, hogy ’látjátok, ez így működik’, és akkor ebben a pillanatban elindult egy spirál fölfelé, mi pedig, mint egy szörfös, a pozitív hullámon lovaglunk. Most ezt látjuk, ezt érezzük a csapaton.

A PSG most egy hétvégét kihagy, válogatotthét következik, a csapat október 20-án játszik legközelebb, cél a 10. győzelem a bajnokságban. Az ellenfél az Amiens lesz, így az újabb csúcs nem lehet kérdés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?