Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Rossi: Ha pontot szerzünk, favoritként is tekinthetünk magunkra

2018.10.11. 20:05

A szeptemberben 2-1-es győzelemmel zárult hazai meccshez képest két helyen változhat a magyar futballválogatott kezdőcsapata pénteken a görögök ellen Athénban Marco Rossi szerint.

A Nemzetek Ligája-csoportmérkőzés helyszínén, a Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány az MTI kérdésére a várható kezdőcsapatról azt mondta: bár pillanatnyilag a közelebbi összecsapásra fókuszálnak, mégis kettős feladatban kell gondolkodnia csapatával, amely hétfőn Tallinnban lép pályára az észtek ellen.

„Ezért vannak még bennem kérdések, amelyekre az esti, utolsó edzés ad majd választ. Jelen állás szerint két változás is lehet a budapesti kezdőcsapathoz képest."

Kitért Willi Orbanra is, aki hétfőn csatlakozott a kerethez. Mint elmondta, azt a benyomást tette rájuk, amire az előzetes várakozások alapján számítottak.

„Nem véletlen, hogy csapatkapitány a Lipcsében. Mindenki azt várja tőle, hogy nemcsak nagyszerű személyiségével és hozzáállásával ad pluszt a csapathoz, hanem biztonságot is nyújt a védelemben."

Megemlítette, javaslatokkal segítették a játékosokat azért, hogy minél többet szerepelhessenek a klubjaikban.

„Aki nem játszik rendszeresen, nem lesz meg benne a meccsek ritmusa. Soha nincs elég lehetőségünk arra, hogy együtt dolgozzunk a csapattal. A fizikai állapotukra nem tudunk hatni ennyi idő alatt, de taktikailag, szervezettségben igen, ezért azokat hívtuk meg, akik hetente, rendszeresen játszottak a klubjukban."

Rossi közölte, papíron magasan a görög válogatott a csoport esélyese, sztárokkal a soraiban. Mind mondta, a görög keret piaci értéke háromszorosa a magyarénak, de ez csak az elmélet, és koncentrált, alázatos és szervezett játékkal akár a budapesti bravúr is megismételhető.

„Ha jó eredményt érünk el, azaz pontot vagy pontokat szerzünk, akár favoritnak is tekinthetjük magunkat, de ebben az esetben is nyitott marad a helyzet."

Emlékeztetett: a hazai zárt kapus mérkőzés után jobb lesz szurkolók előtt játszani, nagy segítség lesz az Athénba érkező öt-hatszáz magyar drukker.

Az egy hónappal ezelőtti összecsapáson betaláló Sallai Roland elárulta, többször visszanézte a gólját. Az MTI kérdésére azt felelte, a budapesti jó játék kulcsa a hosszú, jó felkészülés volt.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy erős az ellenfél, és revansot akar venni. Százszázalékos koncentrációra és jó csapatmunkára lesz szükség, és agresszívan bele kell mennünk a párharcokba."

A mérkőzés pénteken 20:45-kor kezdődik.