Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A spanyolok fél óra alatt padlóra küldték Giggs csapatát

2018.10.11. 21:54

Spanyolország barátságos meccsen szűk félóra alatt kiütötte az otthon játszó walesi futballválogatottat. Az első 30 percben szerzett három gólt, majd végül 4-1-re nyerte. 

A Ryan Giggs vezette Wales sztárja, Gareth Bale nélkül állt, de arra alighanem nem gondoltak, hogy a védelmük ennyire sebezhető lesz.

A spanyolok már a nyolcadik percben vezettek. Egy kiütött labdát szedtek össze, majd Paco Alcácer vágta 16 méterról léc alá. Nagyjából 10 perc múlva egy újabb kapushiba segítette duplához Spanyolországot. Sergio Ramos bólintott a hosszú sarokba egy szabadrúgás után, Hennessey kapus rá sem tudott mozdulni az ütemtelen kísérletre.

Paco Alcácer a 29. percben újra kihasználta a walesi védelem szervezetlenségét, egy rossz mentést használt ki, simán ellépett három védő mögött, és még a levegőben ellőte a lehulló labdát.

A spanyolok a második félidőben már nem tudtak gyors gólokat szerezni,  a 73. percben jött csak a negyedik találatuk. Bartra fejelt kapuba elég könnyedén, elég későn mozdult rá védő (0-4).

A meccs hajrájában a walesiek megszerezték a becsületgólt, a 89. percben megkontrázták a spanyolokat, és az akció végén Vokes a kapuba fejelt.