Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letartóztatták a kormányhivatalnokot összeverő orosz válogatott focistákat

2018.10.12. 11:08

Egy moszkvai bíróság elrendelte Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgók letartóztatását, akik hétfő reggel egy étteremben - Kokorin öccsével együtt - két embert megtámadtak és megsebesítettek, jelenti az MTI.

Kokorin, testvére, illetve Mamajev két hónapig előzetes letartóztatásban maradnak, utána pedig akár kétéves börtönbüntetést is kaphatnak, mivel huliganizmus a vád ellenük.

A Kokorinék által végrehajtott támadásról videofelvétel is készült, amik egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev aktív résztvevők voltak, jelentette ki Pavel Kolobkov sportminiszter, aki szerint, ha a játékosok nem tudják igazolni ártatlanságukat, soha többé nem szerepelhetnek majd a válogatottban.

A támadás egyik sérültje az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik tisztségviselője, őt kórházba is kellett szállítani, miután az egyik futballista egy székkel dobta fejbe. Később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető helyszínen tartózkodó sofőrjét is megverte.

Kokorin a bíróságon azt állította, hogy megbánta tettét, és az egyik áldozattól már elnézést kért, a bíró azonban így is elutasította ügyvédje azon kérelmét, hogy szabadlábra helyezzék.