Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Málta megint legyőzött minket

2018.10.12. 19:51

Nem volt már igazán tétje a Málta–Magyarország U21-es Eb-selejtezőnek, de még a meccs előtt Michael Boris kapitány kijelentette, csak a győzelem elképzelhető a meccsen. Vereség lett a vége, ráadásul úgy, hogy egy 91. percben kapott góllal kaptunk ki.

Kecskés Ákos, Vida Máté, Sallói Dániel és Szoboszlai Dominik is hiányzott a megszokott csapatba, de ettől függetlenül is már a 12. percben jött a hidegzuhany, amikor Matthew Guillaumier szerzett vezetést a hazaiaknak.

Szalai Attila a második félidő legelején szépített, de nem tudtunk mezőnyfölényt sem kiharcolni. Így aztán helyzetünk sem nagyon volt. A meccs aztán a 91. percben dőlt el, amikor egy máltai kontra végén Myles Beerman talált be.

A legrosszabb ebben a történetben megint az, hogy Málta nyolc vereség után első győzelmét éppen ellenünk szerezte. Az U21-es válogatott a belgák, a svédek, a törökök mögött a negyedik helyen áll az utolsó forduló előtt. Csak Ciprust és Máltát előzzük. A sorozatot kedden, a törökök ellen fejezzük be.

A magyar futball egyik mélypontja az volt, amikor 2006-ban a két évvel későbbi Eb-re selejtezve kikaptunk 2-1-re Máltán. A Bozsik Péter irányította válogatott a 38. perctől, Vanczák Vilmos kiállítása miatt 10 emberrel játszott. A Ferencváros korábbi futballistája, André Schrembri két gólt rúgott neki.