Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hollandia tíz perc alatt kiütötte a németeket

2018.10.13. 22:47 Módosítva: 2018-10-15 03:43:47

Nyolc meccsel folytatódott szombaton a Nemzetek Ligája, köztük egy német-holland összecsapással, ami különösen érdekesnek ígérkezett. A hollandok egy remek második félidővel világbajnok franciákra is ráijesztettek az előző meccsükön, ezt pedig most is sikerült megismételniük, hiába kellett a győzelem a németeknek, egyszerűen nem bírtak gólt lőni, aminek 3-0–s kiütés lett az eredménye.

A német válogatott már a meccs elején elég komoly nyomást helyeztek a hollandokra, a hazaiak pedig kicsit meg is ijedtek ettől, hibát hibára halmoztak a saját térfelükön, Cillessen kellett ahhoz, hogy ne szerezzenek vezetést a németek. 

A hollandok aztán ettől magukra találtak, jóval bátrabban kezdtek el játszani, és kevesebbet is hibáztak. Sokkal jobb nem lett ettől a meccs, ráadásul mindkét oldalon sok volt a szabálytalanság is, de a hollandok jó játékának végül meglett az eredménye: a 30. percben egy szöglet után Virgil van Dijk fejelt a kapuba egy, a felsőlécről kipattanó labdát.

A második félidőben aztán a németek megint nyomasztó fölénybe kerültek, de a helyzeteiket nem tudták kihasználni, a hollandok pedig továbbra is szabálytalanságokkal tördelték a játékot, ezzel is nehezítve a vendégek dolgát.

A meccs vége felé ráadásul megint a hollandok indultak be, ennek pedig néhány percen belül kiütés lett a vége: a 86. percben előbb két érthetetlen német hiba után indulhattak a hollandok, Depay pedig be is vágta, a hosszabbítás utolsó percében pedig egy erőszakos, de teljesen tiszta szerelés után Wijnaldum vihette a labdát, aki remekül verte meg a védőjét, és lőtte be a hollandok harmadik gólját.

A végeredmény egyébként 4-0 is lehetett volna, de a kapufa egyszer megmentette a németeket, akik egyébként ezzel a vereséggel az utóbbi 12 meccsükön csak háromszor tudtak nyerni.

A nap többi meccse közül elsősorban a Gibraltár - Örményország meccset érdemes kiemelni, ahol a gibraltári válogatott fennállása során először tudott tétmérkőzésen győzni.

nedger

Nemzetek Ligája, eredmények

  • Hollandia - Németország 3-0
  • Szlovákia - Csehország 1-2
  • Írország - Dánia 0-0
  • Norvégia - Szlovénia 1-0
  • Bulgária - Ciprus 2-1
  • Grúzia - Andorra 3-0
  • Lettország - Kazahsztán 1-1
  • Örményország - Gibraltár 0-1
  • Macedónia - Liechtenstein 4-1