Rossi: Mindig éreztem az előrelépést a csapat játékában

2018.10.14. 19:42 Módosítva: 2018.10.14. 19:43

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem vár könnyű összecsapást hétfőn este az észtek ellen Tallinnban, a Nemzetek Ligájában.

A találkozó helyszínén, az A. Le Coq Arenában tartott vasárnapi sajtótájékoztatón az olasz szakvezető az MTI kérdésére azt mondta, az, hogy Fiola Attila nem játszhat sárga lapos eltiltása miatt, nem okoz nagy problémát, ugyanis a keret összeállításakor készülnek az ilyen esetekre.

Elmondta, erre az összecsapásra úgy készültek, mint a korábbiakra: az erősségeiket hangsúlyozva igyekeznek begyűjteni a három pontot. „Az első mérkőzésünktől a legutóbbiig mindig láttam, éreztem előrelépést a csapat játékában. Ezzel elégedett vagyok, még ha pontszámban nem is tartunk ott, ahol szeretnénk" – fogalmazott.

Az észtekről úgy vélekedett, bár mindhárom meccsükön kikaptak 1-0-ra, nem érdemeltek mindig vereséget. „Sem a görögöknek, sem kétszer a finneknek nem volt könnyű dolguk, nekünk sem lesz az. Tiszteljük az észt válogatottat és ismerjük az erősségeit, alázatos és kemény munka szükséges a győzelemhez" – mondta.

Újságírói kérdésre elmondta, van hosszú távú elképzelés a csapatépítésre, de ezt próbálják a megfelelő módon végrehajtani, nem úgy, hogy az az eredmények rovására menjen. Azt mondta, a 14. napot tölti együtt a válogatottal, és lát taktikai és szerkezeti fejlődést is együttesén.

Szalai Ádámról úgy fogalmazott, annak ellenére, hogy a csatárt érik kritikák amiatt, mert a válogatottban az utóbbi hat találkozón nem talált be, ő továbbra is kitart mellette.

Az, hogy ő a csapatkapitány, megmutatja, mennyire megbízom benne. Bár legutóbb Athénban nem volt szerencséje, vezér a pályán, egy igazi harcos, aki sokat dolgozik és küzd a csapatért a kezdő sípszótól a lefújásig. Örülök a hozzáállásának, mert példa a fiataloknak.

Willi Orbánról úgy vélekedett, az athéni bemutatkozásán megmutatta, milyen kiváló játékos, még akkor is, ha a görögök győztes gólja előtt hibát követett el. Szerinte nem kérdés, hogy minőségi változást hozott a csapatba.

„Újabb nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a magyarok csapatként jók. Nincsenek szupersztárjaik, a többiek közül nagyon kiemelkedő egyéniségeik, de vannak jó játékosaik, mint Sallai Roland" – mondta az észtek szövetségi kapitánya, Martin Reim.

Az észt-magyar találkozó hétfőn, magyar idő szerint 20.45 órakor kezdődik, a török Halis Özkahya lesz a játékvezető. A magyar labdarúgó-válogatott várható összeállítása:

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Kádár Tamás, Bese Barnabás - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Gyurcsó Ádám, Kovács István, Sallai Roland - Szalai Ádám  • Tippek
  • Bankszámla