Szöges bottal kergették a magyarokat a görög anarchisták

2018.10.17. 06:11

Újabb részleteket írt meg a szerdai Blikk  a 2-1-re végződött Görögország–Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-találkozóra kiutazó magyar drukkereket ért bántalmazásról. A lap két szemtant szólaltatott meg, az egyikük úgy emlékezik vissza, hogy a pénteki mérkőzést megelőző este egy tízfős társasággal egy étteremben mulattak.

Elismerem, hogy hangosak voltunk, talán ez nem tetszhetett a helyieknek. Ám nem volt semmilyen fasiszta vagy rasszista megnyilvánulásunk.

Egyszer csak hirtelen körülbelül tizenöt görög "antifasiszta huligán" jelent meg az épület előtt. A szemtanúnak az volt a szerencséje, hogy egy társával épp kiment a vécére, így csak odabentről hallotta az üvöltözést és a csörömpölést. A konfliktus gyorsan lerendeződött, mivel mire visszaértek, már mindenki továbbállt.

Arra ügyeltek a támadók, hogy a helyet ne verjék szét, a társaimat viszont az utcán megkergették.

Valaki a táskáját is ellopta mobiljaival, összes ruhájával és útlevelével együtt, szerencséjére a személyi igazolványa és a pénze nála volt, így haza tudott térni (egyébként Albániában lakik).

Egy másik drukker a Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti hivatalos utcai szurkolói vonuláson hallott arról, hogy négy magyart előző este bukósisakos helyiek kergettek meg a Panathinaikosz–Maccabi Tel-Aviv kosárlabda Euroliga-mérkőzés után.

Az egyik érintett azt mondta, feketébe öltözött, sisakos fickók rontottak rájuk, akik szöges botokkal, ütőkkel estek nekik. Az egyiküknek a kezén keletkeztek zúzódások, míg a másik rosszabbul járt, az ütések után több helyen össze kellett varrni a fenekét.

A videóra vett embervadászatban és -verésben valószínűleg helyi anarchisták vettek részt. Az elkövetők által készített felvétel azt sugallja, hogy fasisztának hitték a magyar drukkereket.

Tallinnban is betört egy Magyar Orr

Az Észtország–Magyarország NL-találkozó előtt is sérült meg magyar szurkoló, eltört az orra. Itt nem a táborok közötti balhé, hanem a vendégdrukkerek egymás közti utcai focimeccsén történt szerencsétlen ütközés következtében jött létre a sérülés, amelyet a válogatott orvosa látott el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?