C. Ronaldo tükrözve: a walesi Wilson bámulatos szabadokat lő

2018.10.17. 10:39

Három héten belül két hatalmas szabadrúgásgólt is vágott a walesi Harry Wilson: szeptember végén még klubcsapatában, a Derby Countyban lőtt gólt a Manchester United ellen az angol ligakupában, ami ráadásul továbbjutást is ért nekik idegenben, kedden pedig a Nemzetek Ligájában talált be az Írország elleni mérkőzésen.

A két gól egészen hasonló volt, mindkétszer a kapuval szemben állva kicsit balról lőtt hatalmas erővel, és mindkétszer a kapu jobb felső sarkát vette célba, ráadásul a kapus is ledermedt mindkétszer a lövéstől – a United-kapus Sergio Romero még el is indult a rossz irányba, az írek kapusa, Darren Randolph simán csak mozdulatlanul nézte, ahogy gólt kap. A mozdulat egyébként (a beállást leszámítva) egészen hasonló Cristiano Ronaldo szabadrúgásaira, azzal a nagyobb eltéréssel, hogy Ronaldóval szemben Wilson ballábas.

Az Old Traffordon még nem direktben érte a továbbjutást a gól, csak hozzájárult a sikerhez, az írek ellen viszont csak ez az egy gól esett a meccsen, úgyhogy elég nagy szerepe van abban Wilsonnak, hogy három meccs után hat pontot szerezve vezetik a csoportjukat (igaz, a négypontos dánok még csak két meccset játszottak).

A 21 éves Wilson egyébként csak kölcsönben játszik a Derby Countynál, egyébként a Liverpool játékosa, és ha így folytatja, könnyen lehet, hogy a következő idényre már nem adják újra kölcsönben (januártól a Hully Citynél, 2015-ben a Crewe Alexandránál játszott, közben meg a Liverpool ificsapataiban).

A walesi válogatottban egyébként hat meccsen két gólja van.

stat

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hírek