Cecília
4 °C
6 °C

9-szeres válogatott futballistát is kitiltottak Ukrajnából

2018.10.18. 19:20 Módosítva: 2018-10-18 19:21:51

Nem hogy nem futballozhat, de Ukrajnát is el kell hagynia Sándor Györgynek - a Videoton és az Újpest korábbi játékosának - és 13 társának a helyi szövetség és az állami szervek döntése értelmében.  

A botrány akkor kezdődött, amikor a nyár elején Kárpátalja megnyerte a a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek (COINFA) világbajnokságát, írta a csakfoci.hu. Az ukrán sportvezetők úgy találták, hogy ez egy szeparatista cselekedett, így eljárást kezdeményeztek a tornán résztvevők ellen.

A héten döntés is született, ennek megfelelően az ukrán futballszövetség verdiktje értelmében a júniusi tornán résztvevő 

14 játékos soha többet nem futballozhat, illetve semmilyen sporthoz köthető tevékenységet nem folytathat ezek után Ukrajnában.

Így az a Sándor György sem, aki korábban a Videoton és az Újpest játékosaként a magyar NB I.-ben is szerepelt. Ami ennél is szigorúbban hangzik:

A csapat útját szervezők és a csapatban levő magyar állampolgárokat örökre kitiltják Ukrajna területéről.

Az indoklás szerint ez a döntés azért született, mert a COINFA-vb-n résztvevő játékosok és csapatvezetők rontották az Ukrán Labdarúgó Szövetség jó hírnevét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?