Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Felülről rám szóltak, felejtsem el Dárdait

2018.10.19. 14:27

Várhidi Péter most éppen Mosonmagyaróváron nem ért el nagy eredményeket, de természetesen nem szakmai okok miatt kellett távoznia a másodosztály jelenleg kieső helyén álló csapattól, hanem mert a klubelnökkel nem mindenben értett egyet.

Ezt a csakfoci.hu-nak adott interjúban mondta el. Ahogy azt is, már megállapodott az Újpesttel, de a szakmai igazgató közbeszólt. A debreceni tulajdonos Szima Gábornál pedig azért nem jöhetett szóba a neve edzőként, mert a tévében (a Sport1 szakértője) kritizálta a magyar csapatokat.

Várhidi volt szövetségi kapitány is, a nevéhez fűződött a fiatalok bevetése, nem utolsósorban a világbajnok olaszok legyőzése 2007-ben.

Néhány idősebbről lemondott, ilyen volt például Király Gábor vagy Dárdai Pál.

"Amikor meg akartam hívni, felülről leszóltak, Dárdait felejtsem el. Akkor nem tudtam miért kellett elfelejtenem, de aztán gyorsan kiderült. A Koeman-érának ugyanis ő lett az emblematikus játékosa, akit újra felfedeztek a magyar labdarúgásnak" - így indokolta meg a Hertha akkor középpályásának mellőzését.

Kisteleki István volt egyébként az elnök, Várhidi pedig nem kevesebbet állít, minthogy ezek szerint nem is ő állította össze a csapatot. Erwin Koeman volt az utána jövő kapitány.

A korosztályos válogatott az ő vezetése alatt (2009-ben) 8-0-ra kikapott Szerbiában, akkor azzal védekezett, hogy elöl ült, ezért nem hallotta vagy látta, hogy a játékosok a buszon összeugranak. Hárman küzdöttek ugyanis, a többiek nem. 

Most azt mondta, egyértelműen tudta, mi történik, nem stimmel valami, de azt sem jelentené ki, hogy bunda volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?