Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Először beszélt Cristiano Ronaldo a nemi erőszak vádjáról

GettyImages-1052754084
2018.10.22. 20:44 Módosítva: 2018.10.22. 20:46

Cristiano Ronaldo először szólalt meg a médiának az őt ért vádakról. A sztár a Manchester United és a Juventus keddi BL-mérkőzése előtt nyilatkozott a sajtónak az ügyről.

Amióta a német Spiegel cikkének hatására ismét felszínre került a nemi erőszak vádja, Ronaldo nem beszélt a témáról a médiának, ám az egykori csapatával játszott Bajnok Ligája találkozó előtt erről is szót ejtett a manchesteri sajtótájékoztatón.

A Spiegelnek nyilatkozó Kathryn Mayorgát állítása szerint még a Real Madrid játékosaként erőszakolta meg Ronaldo Las Vegasban egy hotelszobában. A sztár az ügyben kiadott nyilatkozatokon, illetve az ügyvédein kereszetül eddig is határozottan tagadta az erőszak tényét, hétfőn pedig személyesen is megtette ezt az újságíróknak.

A sztár a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy minden tökéletesen alakult körülötte mostanában, maximálisan elégedett az életével.

"A pályán és azon kívül is folyton mosolygok. Boldog embernek érzem magam. Egy csodálatos klubban játszom, csodálatos a családom, van négy gyerem és egészséges vagyok. Mindenem megvan, ezen túl más nem tud zavarni" – felelte Ronaldo a hogylétére vonatkozó kérdésre, amikor pedig Mayorgáról kérdezték, azt válaszolta:

Úgy látszik, nem figyeltek az előbb. Boldog ember vagyok

 – majd így folytatta –

Két héttel ezelőtt közöltük az álláspontunkat. Nem fogok hazudni a jelenlegi helyzetről, az ügyvédeim magabiztosak és természetesen én is az vagyok. A legfontosabb, hogy élvezem a futballt és az életet. Olyan emberek vesznek körül, akik gondoskodnak erről a dologról. Az igazság végül mindig győzedelmeskedik.

Ami az egykori színhelyére, a manchesteri Old Trafford stadionba való visszatérést illeti, Ronaldo az érzelmeiről és volt edzőjéről, Sir Alex Fergusonról beszélt.

"Hatalmas érzelmeket kelt bennem a visszatérés. Mindent tudok a United történelméről. Számos sikert arattam itt, kupákat nyertem, bajnoki címeket és a Bajnokok Ligáját is. Sir Alex Fergusont soha sem fogom elfelejteni, amíg élek. A lehető legjobbakat kívánom neki."

Ami a BL első fordulójában, Valenciában kapott piros lapját és eltiltását illeti, Ronaldo azt mondta, hogy különösebben nem érdekli már a dolog, mivel a csapata mindkét eddigi meccsét megnyerte a sorozatban.

Ami pedig a kedd esti mérkőzést illeti, Ronaldo kemény meccsre számít, de Juventus sikerre.

Egy jó csapattal találkozunk és egy jó edzővel, ráadásul az otthonában. Kemény lesz, de tudjuk, hogy megvannak a fegyvereink. Mi a Juve vagyunk. Ha jól játszunk, és úgy, ahogy az edzőnk akarja, akkor szerintem jók az esélyeink a győzelemre.

Az ötszörös aranylabdás a nyári klubváltásáról is ejtett pár szót.

"Az elmúlt két hónapom a Juventusnál csodálatos volt. Minden tökéletesen ment. Nem könnyű az alkalmazkodás az olasz bajnoksághoz, de a csapattársaim rengeteget segítenek, és nagyon élvezem a dolgot" – mondta Ronaldo, akit az elmaradó egyéni díjak sem törtek le különösebben.

A díjak nem jelentenek semmit. Ez nem probléma. 

A Manchester United-Juventus BL-csoportmérkőzést kedden este rendezik 21 órás kezdettel.

(Ronaldo a 2018. október 22-i sajtótájékoztatón. Fotó: Jan Kruger/Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?