Jolán
2 °C
4 °C

10 milliárdot javított a Hertha helyzetén Dárdai

2018.10.24. 09:41

Tizenöt ponttal a hatodik helyen áll a Bundesligában a Hertha BSC, és a Bild arra hívta fel a figyelmet, mennyit javult a játékosok piaci értéke a remek rajt után.

Az előző szezon végi, vagyis a májusi adatokat hasonlították össze a mostaniakkal. A transfermarkt adatbázisát hívták segítségül, és azt mutatták ki, hogy Arne Maier értéke például megduplázódott.

A 19 éves védekező középpályás rendszeresen játszik ugyanis, és ha jó csapatban teszi mindezt, akkor a piac is másként fogja árazni őt, mintha egy szenvedő középcsapatban teszi.

Összesen 39 millió euró a különbség és a plusz, ami komoly összeg még a Hertha szintjén is, forintban 10 milliárd feletti pénz. Mindez két dolgot jelent: olcsón igazoltak jókat, és a fejlődésüket nagyszerűen segíti elő a magyar edző, Dárdai Pál.

A legértékesebb játékosok:

  • Niklas Stark - 20 millió (5 millióval értékesebb)
  • Marvin Plattenhardt - 17 millió (+2)
  • Arne Maier (+7,5), Valentin Lazaro (+6), Davie Selke (+3), Karim Rekik (+5) - 15 millió
  • Jordan Torunarigha (+3,5) - 10 millió
  • Ondrej Duda (+5) - 8 millió
  • Javairo Dilrosun (+6) - 7 millió

Persze a piac többet vagy kevesebbet is gondolhat ezekről a játékosokról, egy biztos, hogy Plattenhardtnak Angliából már volt kérője a nyáron, de nem ment el, míg Starkért a Roma jelentkezett be már többször, de ő is maradt Berlinben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?