Szilvia
5 °C
16 °C

Gera: Vezérszerepre nem lehet kijelölni, ahhoz fel kell nőni

2018.10.24. 13:30

A 2016-os Európa-bajnokságon a torna egyik legszebb gólját lövő Gera Zoltán most már az olasz kapitány, Marco Rossi segítője a magyar válogatottnál.

Úgy érzi, ő a legfontosabb kapocs most, mert a játékosok neki könnyebben elmondják, mi nyomja a szívüket, ő pedig mindezt megosztja a szakmai stábbal.

"Nekem talán bátrabban fogalmazzák meg a gondolataikat, és az őszinteség nagyon fontos egy olyan időszakban, amikor csapatot építünk” - nyilatkozta a molcsapat.hu-nak.

Örül annak, hogy olyan jó közegben tanulhat, mint ami a válogatottnál van.

Kifejtette, vezérszerepre nem lehet kijelölni valakit, hanem egy játékosnak fel kell küzdenie magát arra a szintre.

"Egy-egy mondat, gesztus, iránymutatás fontos az egész csapat, és külön minden egyes játékosnak. Ez nem olyan dolog, amit megtanul az ember. Belülről kell jönnie, a személyiségből kell fakadnia" - magyarázta.

Gulácsi Péter szerinte képes betöltenie ezt a szerepet, Kádár Tamás is, és Szalai Ádám is abszolút átérzi, mit jelent csapatkapitánynak lenni.

"A sebesség, a játék ritmusa mind-mind olyan dolog, amikhez hozzá kell szokni, és a magyar válogatottnál sok olyan kerettag van, aki ezekkel a körülményekkel csak a válogatott mérkőzésein találkozik. Ez nyilván nem ideális állapot, de ezt lehet kompenzálni, ha a csapat egységesen és szűken játszik" - összegzett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?