Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A Nou Camp beleszeretett a Xavi-utódba

2018.10.25. 10:39

Két hete már pedzegettük, hogy a Barca egyik nyári igazolása, Arthur Xavira hajaz, bár Iniesta volt mezszámával, a 8-assal játszik. A mozgása, a passzai, a húzásai, az egész ember felépítése detto Xavi.

A szerda esti Barca-Inter után az érzés csak erősödött, legutóbb Valenciában villogott, a Nou Camp először csodálhatta meg a 22 éves brazilt, akinek a pár héttel korábbihoz képest az önbizalma is egyre inkább kezd megjönni.

Pedig próbálták elvenni, az olaszok előre tudhatták, hogy őt jobb kivenni a játékból, a közvetlenül a kezdés utáni első két interes megmozdulást nézzék:

Arthurt ez inkább spanolhatta, egész meccsen kiválóan tette a labdát, és most már nem csak biztonsági megoldásokat választott. Azt hogy milyen technikás, ez a két méteres megkerülős csel jól jelzi:

Hogy mer kockáztatni, és a saját tizenhatosánál sem ijed meg, mi sem bizonyítja, jobban, mint ez a mozdulatsor, amibe két xavis fordulatot is beletett:

A legjobb, de legalábbis leglátványosabb passza viszont a hajrában jött, ebből indult egy kontra, ami Coutinho kapufájával végződött:

Valverde edző a 78. percben, még 1-0-nál mégis lecserélte Arthurt. A Barca-stadion ritkán fütyül, de most megtette, Valverde edzőnek szólt, de a tréner megindokolta: kicsit megrúgták a középpályást, megérezte, és mivel vasárnap jön az újabb nagy meccs, a Real Madrid megy az El Clasicóra, nem akart kockáztatni.

Aki Arthur összes passzát, teljes produkcióját meg a cseréjét is megnézné az Inter elleni meccsről, az alábbi négyperces videóban megteheti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?