Jenő
-3 °C
6 °C

Helyzetük sem volt, tisztelet a játékosoknak

2018.10.25. 23:54

A Mol Vidi úgy verte meg a PAOK-ot idegenben, hogy egyszer sem került igazán nagy nyomás alá az Európa Ligában. Sem a kezdés után, sem amikor vezetést szerzett, a görögök nem szorították a kapujához a magyar csapatot, amit gyakorta látni. A kétgólos magyar előnyben sem volt az az érzésünk, hogy a görögök esetleg egy nagy hajrával feljöhetnek. 2-0 maradt, és ha Hodzic belövi a ziccerét, a csoport második helyére kapaszkodhatott volna a magyar bajnok.

Egy szögletet rúgtak a mieink, abból gól lett, igaz a hazaiaknál volt többet a labda, de 3-3 volt a kapuralövések aránya.

A PAOK a Benfica ellen vérzett el a BL-playoffban, a Vidi az AEK-kel szemben. Az azóta eltelt két hónapban a magyar csapat játékban inkább fejlődött, a görögökön csak azt nem lehetett látni, milyen tervvel nyernék meg ezt a meccset. Razvan Lucescu ugyan elmondta a meccs előtt, nem veszik a félvállról a Vidit, a pályán inkább az érződött rajtuk, valahogy majd csak rúgnak (találnak) egy gólt, utána meg besöprik a három pontot. Azt hitték, kevés energiával is lehozható ez a találkozó.

Tévedtek, nem így lett.

Kovácsik Ádám fejsérülése után most tért vissza a kapuba.

„Megszenvedett velünk a PAOK, igazi csapatmunka volt a legyőzésük. Nagy bravúr nem kellett tőlem, de magabiztosságot sugalló védésem volt több is. Arra számítottam amúgy, több dolgom lesz. Ha máskor nem, a beíveléseknél. De nem volt ilyen. Túl sok dolga a Vidi kapusának nincsen, ehhez már otthon hozzászokhattunk, most itt is ez történt” – magyarázta a Sport1-en a meccs után.

Juhász Roland azzal kezdte, ha kívülről izgalommentesnek is tűnt, volt ebben a győzelemben munka bőven.

„A legfontosabb: megvalósítottuk, amit begyakoroltunk. Tudtuk, hogy náluk lesz többet a labda, de profi módon lehoztuk a meccset. Eredményesek voltunk végre, sokat tettünk a győzelemért. Nem voltak elveszett labdák, küzdöttünk, az első gól jól szimbolizálja, mert az ellenfél bedobása után jött a találatunk.”

Rögtön hozzátette, helyén kell kezelni ezt a győzelmet, mert ugyan nyílttá tették a csoportot, ami a tervük volt, de a neheze még csak most jön.

A tanulság pedig annyi, hogy a szervezettségből nem szabad engedni. A sok gyakorlás pedig, például a pontrúgásoknál, eredményt hoznak.

A Vidi szerb edzője, Marko Nikolic is a fegyelmezettségre tért ki először.

„Nagyon jó mérkőzés volt. Komoly helyzet nélkül maradt az egyébként jó képességű ellenfél, amiért tisztelet a játékosoknak. Kiegyenlített lett a csoportunk. Azért jöttünk ide, hogy versenyképesek legyünk az EL-ben. Most már a Kisvárda elleni meccsre készülünk.”

Nikolics az első pillanattól azt mondta, nemcsak kirándulni érkeztek az Európa Ligába, hanem pontokat szeretnének, és megmutatni az erejüket. Megtörtént.

November nyolcadikán a PAOK érkezik az Üllői útra.

  • 1. Chelsea - 9 pont
  • 2. PAOK - 3 (4-4)
  • 3. Vidi - 3 (2-3)
  • 4- BATE - 3 (4-7)

(Borítókép:  Kovács Tamás / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?