Olyan statot produkált a Vidi, képtelenség belekötni

2018.10.26. 09:50

Simán győzött a Videoton csütörtök este az Európa Ligában, 2-0-ra verték idegenben a PAOK Szalonikit. A görögöket az első félidőben egy kontragóllal és egy szöglet utáni fejessel sokkolták, annyira, hogy azok a szünet után sem tudtak semmit mutatni.

A labda kétszer került a magyar kapu közelébe, először Vinicius keresztezett, elhozta a labdát, a csatár csak fellökni hozta, majd a négyperces hosszabbításban volt egy szélről rácsavart szabadrúgása a csere Biesewarnak, magasan ez volt a legnagyobb lehetősége a hazai csapatnak. Kovácsik kapus szögletre tolta ki a labdát.

A Vidi-kezdő Szalonikiben
A Vidi-kezdő Szalonikiben

Már a középpálya tökéletesen zárt, a görögök olyan pocsékul próbálták tologatni a labdát, és olyan szörnyen keveset mozogtak, hogy a Vidi - nagyon jól koncentrálva - felőrölte őket még bőven a tizenhatosa előtt. Marko Nikolics edző nem kis érdeme ez a szervezettség.

Magyar klubokra nem jellemző védekezési statisztikát produkáltak: minden felszabadítási kísérletük összejött: 33-szor próbálták kirúgni, kihozni, elrúgni a labdát, 33-szor sikerült.

Ez volt az alapja, hogy napra pontosan hat év után újra EL-meccset tudott nyerni a Videoton, 2012. október 25-én a Baselt verték itthon 2-1-re. Azóta magyar csapat nem is győzött a sorozatban, mostanáig.

A csoportot a Chelsea hibátlanül vezeti 9 ponttal, a BATE-nak, a PAOK-nak és a Vidinek is 3-3 pontja van három körrel a vége előtt, vagyis bármi megtörténhet. Két hét múlva Vidi-PAOK, azt nyerniük kell a fehérváriaknak, csak akkor lehet bármiről beszélni a folytatásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Tippek
  • Bankszámla