Olivér
4 °C
8 °C

Dárdai egy gondolatban összefoglalta futballunk baját

2018.10.27. 11:38

Amikor még szövetségi kapitány volt Dárdai Pál, egy nagy edzői csoport ment ki hozzá tanulmányútra, hogy szétnézzenek a Herthánál. Azóta nem lett általános az, hogy a tanulni vágyó magyarok keresnék a legnevesebb magyar edzővel a kapcsolatot. Pedig nem árt tisztában lenni azzal, hogy miért tisztelik annyira, és kint egyszerűbb megérteni, mit jelent ő a klubjának.

Ezért is volt üdítő, hogy Nyíregyházáról és Budakesziről most egy kisebb csoport, 27 fő meglátogatta Kiss Baranyi Sándor vezetésével.

Azt mutatta be nekik - az akadémia működése mellett természetesen -, hogyan készültek fel a Gladbach ellen. A teljes hét programját felvázolta, mikor milyen gyakorlatokat végeznek, mire kíváncsi az ellenfélből, satöbbi. A 42 éves magyar szakembernek nem kedvenc ellenfele a Gladbach, másodszor győzte le idén, több súlyos vereséget szenvedett ellene.

Az egyik elő adásában volt egy ritka fontos, és eléggé érzékletes mondata arról, miért reménykedik feleslegesen a magyar futball.

"Amíg sok utánpótlásedzőnél kizárólag az számít, hogy három ügyes gyerekkel megnyerjen egy tornát, felesleges reménykedni. Nem akkor vagy jó edző, ha a Farsang-kupán első vagy. Akkor vagy jó edző, ha az év végén feladsz öt-tíz-tizenöt képzett és futballért bolonduló gyereket a következő korosztályba."

Az persze más kérdés, ha van is egy elhivatott és jól képző edző, és továbbad 15 lelkes gyereket, a következő korcsoportban egy alkalmatlan edző mindent le tud rombolni. Mintha Déva vára lenne.

Dárdai csapata a listavezető Dortmunddal játszott szombat délután, idegenben 2-2-t értek el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?