Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Az utolsó felvételek a Leicester-helikopterről

2018-10-29T144433Z 1519731908 RC1C66758D00 RTRMADP 3 SOCCER-ENGL
2018.10.29. 09:49

A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint Vichai Srivaddhanaprabha személyében "a világ egy nagyszerű embert veszített el", egy olyan embert, akinek vezetésével a klub egyetlen családdá forrt össze, és családként gyászolja néhai tulajdonosa halálát, aki helikopter-szerencsétlenségben halt meg szombaton.

A klub bejelentette továbbá, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják. Kedden otthon játszottak volna Ligakupa-meccset, szombaton Cardiffba utaztak volna bajnokira.

A helikopter a pályáról szállt fel a West Ham elleni meccs után, a mérkőzést Angliában közvetítő fizetős televíziós sportcsatorna, a BT Sport egyenesben közvetítette a meccset értékelő műsor közben. A műsorvezető és a szakértők kinéztek az ablakon, és még vicceltek is a géppel kapcsolatban - sokszor megtették ezt, a tulaj mindig így járt és távozott a meccsekről, a helikopter a kezdőkörben igazi látványosság volt. Egy perc sem telhetett el a zuhanásig, de ez adásban már nem látszott.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, de egy szemtanú szerint a stabilizáló hátsó rotor leállt, a gép megállíthatatlanul pörögni kezdett, majd a stadion mellett lezuhant.

A légi baleseteket kivizsgáló brit hatóság (AAIB) megkezdte az okok feltárását.

Vichai Srivaddhanaprabha vezetésével a Leicester City az angol futball történetének egyik legváratlanabb bajnoki címét szerezte a Premier League 2015-2016-os szezonjában. (MTI/Index)

(Borítókép: A Leicester City játékosai a balesetben elhunyt Vichai Srivaddhanaprabha tiszteletére szervezett megemlékezésen 2018. október 29-én Leicesterben. Fotó: REUTERS/Peter Nicholls)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?