Aliz
6 °C
14 °C

Hamis papírokkal próbálta megúszni a katonaságot, örökre eltiltották a válogatottól

2018.11.01. 18:19

Nem léphet pályára többet a dél-koreai labdarúgó-válogatottban Dzsang Hjunszo, mert kiderült, hamis papírokkal bújt ki a katonai szolgálat alól. Az 58-szoros válogatottnak az eltiltás mellett még 30 millió von (körülbelül 27 ezer dollár) büntetést is be kell fizetnie.

A Koreai Köztársaságban minden munkaképes férfinak kétéves katonai szolgálatot kell teljesítenie. Ugyanakkor bizonyos feltételek mellett – például, ha egy sportoló aranyérmet nyer világversenyen hazájának – akkor csak egy négyhetes alapkiképzésén kell részt vennie. Ez még akkor is jó üzlet, ha a kiképzés után három éven belül 500 óra közösségi munkát is kötelező elvégezni.

Dzsang Hjunszo az első feltételt teljesítette, tagja volt a 2014-ben Ázsia-bajnok nemzeti csapatnak. Azonban a közmunkához nem volt kedve és hamis papírokkal próbálta igazolni a ledolgozott órákat. 

Alázatosan elfogadom a szövetség büntetését és a nyilvános kritikát, amiért nem voltam képes megfelelni az elvárásoknak, hatalmas hibát vétettem

– nyilatkozta a 27 éves védő, aki a nyári oroszországi világbajnokságon mindhárom csoportmeccsen pályára lépett.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?