Jolán
2 °C
4 °C

Neymart hatéves börtönbüntetéssel fenyegetik

2018.11.01. 10:58

Egy spanyol bíróság szerint négy-hat éves börtönbüntetés adható Neymarnak, a Paris SG brazil futballistájának, amennyiben bűnösnek találják az öt évvel ezelőtti Barcelonába igazolása ügyében.

Eredetileg az ügyészség kétéves büntetést kért és ezt a spanyol törvények miatt nem kell letölteni, hanem próbára bocsátás lép életbe, de most szerdán egy spanyol bíróság azt közölte, hogy ez legalább négy, de maximum hat év is lehet, írta az AP.

Az ügyészség úgy véli, hogy nem minden a szabályoknak megfelelően történt akkor, amikor Neymar 2013-ban a Santostól a Barcelonába szerződött. Akkor a katalán klub 57 millió eurót ismert el, de később kiderült, hogy ez az összeg közel százmillió volt.

Mivel az ügy még nem zárult le az ügyész ismét beidézte a Barcelona volt és jelenlegi elnökét, Josep Bartolomeut és Sandro Rossellt is, valamint Neymart, a szüleit és a Santos elnökét is. Természetesen mindenki tagadta a vádakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?